Taikasormi
Keskiarvo 2.99
2.99 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (43)
Kirjahyllytilastot

Taikasormi

Roald Dahl
Julkaistu: 1998 (Art House)
Alkuperäinen nimi: Magic Finger
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset

Alkuteos ilmestynyt 1966. Suomentanut Päivi Heininen. Kuvittanut Quentin Blake. 3. painos 2006. Kuvakirja.

Oletko koskaan ajatellut, että jokin asia on pahasti vialla ja että haluaisit tehdä sille jotain? Tämän kirjan pikkuinen tyttö PYSTYI muuttamaan kamalia, hirvittäviä asioita silloin kun hän halusi tarpeeksi. Kun hän ei kerta kaikkiaan kestänyt jotain, hänelle tuli hyvin kuuma ja hänen etusormensa päätä alkoi kihelmöidä vallan vimmatusti. Sormen päästä syöksähti jonkinmoinen salamaa muistuttava säde ja se osui juuri niihin ihmisiin, jotka olivat raivostuttaneet pikku tytön. Oli yksi asia, joka suututti pikku tyttöä yli kaiken ja se oli eläinten ampuminen. Mutta kuinkas sitten kävikään...

Roald Dahl kuuluu niihin suuriin ja suuren lukijakunnan tavoittaviin tekijöihin, joita ilman lapsuus ei ole lapsuus. Hänen kirjansa kuuluvat oikean lapsuuden kokemuksiin, sillä niissä elää ja vaikuttaa myös outo ja pelottava, jonka kanssa on osattava elää. Ne ovat valmennusta aikuisen elämään.

muokattu 16.01.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

Keikaus (Huimaa, #3)Vedeera vaarallisilla vesillä (Vedeera, #2)Ella Auran tuomiopäiväkirja (Ella Aura, #1)Sirppipyörre (Takeshitan kintereillä, #2)Ada Gootti ja Humisevan karju (Ada Gootti, #3)

Kirja-arvioita (1)

Nafisan avatar
Kirjoittanut
2.0

Taikasormi kertoo tarinan nimettömäksi jäävästä tytöstä, jolla on kyky muuttaa asioita. Suuttuessaan hän taikoo ensin kissan viikset ja hännän opettaja Talvelalle ja myöhemmin siivet metsästystä harrastavalle naapurissa asuvalle Kesälän perheelle. Tyttö ei nimittäin pidä ihmisistä, jotka ampuvat eläimiä.

Isä-Kesälän pitää lopulta rakentaa pesä puuhun sorsien asetuttua heidän talonsa. Äiti-Kesälä puolestaan rauhoittelee lapsiaan ruoka-aikana: ... (lisää)

Paikalla 34 vierailijaa
Uusin jäsen: Soile Kylmälahti
Jäseniä yhteensä: 9447