Fria ja Kuunainen - Annika Eräpuro6.06

Kannen kuva: Heli Hieta. Kannen ja ulkoasun suunnittelu: Laura Lyytinen. Sidottu.

Finlandia Junior -palkintoehdokas 2004.

Uni oli ollut niin vahva, että se pakotti lähtemään. Fria oli nukahtanut puun juurelle. Ilta oli vasta hämärtymässä: hän oli tullut ulos lukemaan kokeeseen ja torkahtanut kesken kaiken. – Ja sitten Fria heräsi. Hänen oli pakko lähteä. Meren rantaan. Sitä oli mahdoton selittää, hän vain tiesi sen.

Rannalla hän tapaa Leijuttajan, tytön jolla on kyky saada esineet lentämään, ja Soittajan, pojan joka kutsuu Frian mukaan syntymäpäiväjuhliinsa. Leirinuotion ääreen on kokoontunut joukko lapsia juhlimaan Soittajan syntymäpäiviä. Juhlissa on mukana myös Irlan, erikoislaatuinen mies, jonka seurassa Fria tuntee olevansa tärkeämpi kuin koskaan aikaisemmin.

Leijuttaja, Soittaja, Adelfiina, Hevospoika, Kaksoset ja Ilve ovat kaikki matkalla kauas pohjoiseen, Altairin kaupunkiin, osallistuakseen siellä suureen kilpailuun.

Friakin pääsee mukaan Irlanin ryhmään ja on riemuissaan. Mutta vähitellen hänelle selviää ettei kaikki olekaan sitä miltä se näyttää. Irlaniin liittyy monta arvoitusta: kuka oikein on Peilintekijä, joka asuu pienessä vaunussa Irlanin vaunun takana? Ja kuka on Kuunainen, jonka Fria kohtaa yhä todellisemmiksi muuttuvissa unissaan?

Arvosana kirjalle


Julkaistu: 2004
Kustantaja: Tammi
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 6.06/10
Arvosanoja: 15
Muokattu: marraskuu 07, 2018

Kirja-arvioita

2/10 |
marraskuu 06, 2014
Tämä kirja on järkyttävän huono. Hahmot ovat huonosti kirjoitettuja, päähenkilöstä ei saa tietää paljon mitään, ja kaikki tapahtuu liian nopeasti. Kirjan juonessa ei ole mitään järkeä, kirjoitus on kömpelöä ja yksinkertaisesti ...