Fria ja Kuunainen
Keskiarvo 3.03
3.03 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (15)
Kirjahyllytilastot

Fria ja Kuunainen

Annika Eräpuro
Julkaistu: 2004 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen

Kannen kuva: Heli Hieta. Kannen ja ulkoasun suunnittelu: Laura Lyytinen. Sidottu.

Finlandia Junior -palkintoehdokas 2004.

Uni oli ollut niin vahva, että se pakotti lähtemään. Fria oli nukahtanut puun juurelle. Ilta oli vasta hämärtymässä: hän oli tullut ulos lukemaan kokeeseen ja torkahtanut kesken kaiken. – Ja sitten Fria heräsi. Hänen oli pakko lähteä. Meren rantaan. Sitä oli mahdoton selittää, hän vain tiesi sen.

Rannalla hän tapaa Leijuttajan, tytön jolla on kyky saada esineet lentämään, ja Soittajan, pojan joka kutsuu Frian mukaan syntymäpäiväjuhliinsa. Leirinuotion ääreen on kokoontunut joukko lapsia juhlimaan Soittajan syntymäpäiviä. Juhlissa on mukana myös Irlan, erikoislaatuinen mies, jonka seurassa Fria tuntee olevansa tärkeämpi kuin koskaan aikaisemmin.

Leijuttaja, Soittaja, Adelfiina, Hevospoika, Kaksoset ja Ilve ovat kaikki matkalla kauas pohjoiseen, Altairin kaupunkiin, osallistuakseen siellä suureen kilpailuun.

Friakin pääsee mukaan Irlanin ryhmään ja on riemuissaan. Mutta vähitellen hänelle selviää ettei kaikki olekaan sitä miltä se näyttää. Irlaniin liittyy monta arvoitusta: kuka oikein on Peilintekijä, joka asuu pienessä vaunussa Irlanin vaunun takana? Ja kuka on Kuunainen, jonka Fria kohtaa yhä todellisemmiksi muuttuvissa unissaan?

(muokattu 07.11.2018)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pimeyden joki (Soturikissat: Kolmikon mahti, #2)Haadeksen talo (Olympoksen sankarit, #4)WeedKarou, savun tytär (Karou-trilogia, #1)Emily the Strange: Kumpi ja kummempi (Emily the Strange, #2)

Kirja-arvioita (1)

Idasofiaaaa avatar
Kirjoittanut ()
1.0
Tämä kirja on järkyttävän huono. Hahmot ovat huonosti kirjoitettuja, päähenkilöstä ei saa tietää paljon mitään, ja kaikki tapahtuu liian nopeasti. Kirjan juonessa ei ole mitään järkeä, kirjoitus on kömpelöä ja yksinkertaisesti hirvittävän paskaa. Jos voisin, antaisin tälle "kirjalle" -1000000000000/5
Paikalla 3 jäsentä ja 62 vierailijaa
Mab, Nylkky, KiLLPaTRiCK
Uusin jäsen: Jere Jokinen
Jäseniä yhteensä: 8702