Ufo tapaus eli arvoitus nimeltä Antero (Ufo tapaus, #1)
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Ufo tapaus eli arvoitus nimeltä Antero

Taina Haahti
Julkaistu: 2004 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, nuoret
Avainsanat: kotimainen

Kuvitus: Sami Saramäki. Päällys: Sami Saramäki ja Taina Haahti. Sidottu.

Kolme päivää ennen koulun alkua Otto löytää Mustalta lammelta mystisen, punaista hehkuvan esineen, jonka hän nimeää rubiiniavaimeksi. Samoihin aikoihin Oton naapuriin, Sormuspolku 13:een, muuttaa salaperäinen Antero-poika, joka käyttää tummia laseja kaikkialla ja päihittää opettajan aineessa kuin aineessa. Hän hämmästyttää myös korjaamalla Oton ruhjoutuneen pyörän uudenveroiseksi, vaikka outoa kyllä: läheisestä urheiluliikkeestä on juuri hävinnyt samanlainen…

Otto ja hänen luokkatoverinsa Peppi ryhtyvät ratkomaan ihmeellisen rubiiniavaimen ja salaperäisen Anteron välistä yhteyttä. Antero tuntuu olevan valovuosien päässä muista viidesluokkalaisista. Mikä hän oikein on – silmänkääntäjä, huijari, tivolinomistajan poika vai ihka aito avaruusolento?

Ufo tapaus eli arvoitus nimeltä Antero on aikuisromaaneistaan tunnetun kirjailijan uusi aluevaltaus. Päätähuimaavan sukkelasanaisessa seikkailutarinassa koulupäivän arkiset sattumukset laajenevat avaruudellisiin mittoihin.

muokattu 30.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Perijätär (Valinta-sarja, #4)Viimeinen tähti (5. aalto, #3)Loppupeli (Endgame–trilogia, #1)Miljoona aurinkoa (Across the Universe, #2)Valinta (Valinta-sarja, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 41 vierailijaa
Mikael
Uusin jäsen: Sirpa Latvalehto
Jäseniä yhteensä: 9454