Dragonologia: Suuri lohikäärmekirja
Keskiarvo 3.65
3.65 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (50)
Kirjahyllytilastot

Dragonologia: Suuri lohikäärmekirja

Ernest Drake, Dugald A. Steer
Julkaistu: 2004 (Kirjalito)
Alkuperäinen nimi: Dragonology: The Complete Book of Dragons
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset
Avainsanat: lohikäärmeet

Alkuteos ilmestynyt 2003. Toimittanut Dugald A. Steer. Suomen kielelle saattaneet Aslak Breck ja Noora Kinnunen. Kuvitus: Wayne Anderson, Helen Ward ja Douglas Carrel. 2. painos 2005. Sidottu.

Kuvitettu kirja täynnä yllätyksiä.

”On selvää, että mikään muu eläin ei vedä voimissa tai ylevyydessä vertoja lohikäärmeelle ja että se, jos mikä, on viisaiden tutkijoiden ajan väärti.” – Gildas Magnus, Ars Draconis, 1465

On perusteltua väittää, että dragonologia eli lohikäärmetiede on antoisin luonnontiede, sillä se on paitsi vanhimpia myös vähimmälle huomiolle jääneitä tieteenaloja. Vaikka lohikäärmeitä on tutkittu jo ammosiista ajoista saakka, niistä on ihme kyllä hyvin vähän tietoa. Monet luonnontieteilijät ovat sitä mieltä, attä valtaosa maapallon kasvi- ja eläinkunnasta on vähintäänkin kuvattu tyhjentävästi. Lohikäärmetieteen saralla sitä vastoin on vielä paljon tutkittavaa ja löydettävää.

muokattu 28.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Satayksi dalmatiankoiraaNalle Puh: Kootut kertomukset ja runotSimon matkat PeilikaupunkiinThe Pagemaster – Sivujen valtiasPikku Lallin tähtimaailma

Kirja-arvioita (1)

Adolfina Romanov avatar
Kirjoittanut
5.0

Olen kerännyt kaikki ologia-kirjat, mitä vain löytyy ja vähän oheistuotteita siihen kylkeen. Ne sopivat hyvin niille ihmisille, jotka eivät suostu hyvästelemään kurkistusluukkukirjoja lapsuudesta, vaan vievät mieltymyksensä kokonaan uudelle tasolle. Kaunis, vaikuttava ja mielenkiintoinen tietokirja kestää monet lukukerrat ja saa lukijansa uskomaan, että lohikäärmeitä todella on olemassa.

Paikalla 27 vierailijaa
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384