Kummitusjuna
Keskiarvo 3.25
3.25 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (8)
Kirjahyllytilastot

Kummitusjuna

Ritva Toivola
Julkaistu: 2004 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, lapset, kokoelma
Avainsanat: kotimainen, topelius-palkinto

Kansi: Janne Harju. Sidottu.

Topelius-palkinto 2004.

Näitä poikkeuksellisia tarinoita suositellaan kaikille, jotka eivät pelkää pimeää!

Oletko kuullut kerrottavan pojasta, joka näki Helsingin metrossa hyvin outoja matkustajia? Ja tiedätkö, että pohjoisen pikajunassakin saattaa kummitella? Onko kukaan kertonut sinulle, että Saimaalla on salaperäinen lahti, joka johtaa suoraan menneisyyteen? Nettimadot ovat tunnetusti kehittyneet yhä vaarallisemmiksi. Mutta harva on kuullut sellaisesta madosta, joka saattaa tunkeutua monitorin läpi huoneeseen ja napata tietokoneen käyttäjän vangikseen. Puhumattakaan mininorsuista, joita valmistetaan geenitekniikalla ihmisten lemmikeiksi. Tarinan mukaan niitä on jo myytävänä Amerikassa. Mukana myös kertomus 6B-luokasta, jonka taululle haamukäsi käy aina yön aikana kirjoittamassa salaperäisiä viestejä, sekä kolmesta kivikasvoisesta turkkiherrasta, jotka laittavat kiusaajan järjestykseen.

Ritva Toivola on suvereeni lasten- ja nuorten fantasiakirjailija. Kummitusjuna sisältää kaksitoista erikoislaatuisen kiehtovaa fantasia- ja kauhukertomusta.

muokattu 01.11.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

KauhutarinoitaKootut kertomuksetTunturien yöpuoltaSattumiaBobby Conroy palaa kuolleista ja muita kertomuksia

Kirja-arvioita (1)

Sielunsyöjä avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirja on ihan hieno lukukokemus. Tuli luettua heti sen jälkeen, kun pikkumuksuna kuunneltiin äänikirjaa puolenyön aikaan pimeässä huomeessa. Olipas jännä. Päivänvalossa tosin tylsähkö juttu ja hieman pienemmille suunnattu juttu. Toiset tarinat jäivät mieleen ja toiset unohtuivat. Kolme seppää ja metsän kuningas kuolee taisivat jäädä parhaiten mieleeni tuolloin ;).
Paikalla 1 jäsen ja 48 vierailijaa
Darkki
Uusin jäsen: Inka Matilda
Jäseniä yhteensä: 9886