Kummitusjuna

Ritva Toivola
kauhu, lapset, kokoelma
Kummitusjuna - Ritva Toivola6.50

Kansi: Janne Harju. Sidottu.

Topelius-palkinto 2004.

Näitä poikkeuksellisia tarinoita suositellaan kaikille, jotka eivät pelkää pimeää!

Oletko kuullut kerrottavan pojasta, joka näki Helsingin metrossa hyvin outoja matkustajia? Ja tiedätkö, että pohjoisen pikajunassakin saattaa kummitella? Onko kukaan kertonut sinulle, että Saimaalla on salaperäinen lahti, joka johtaa suoraan menneisyyteen? Nettimadot ovat tunnetusti kehittyneet yhä vaarallisemmiksi. Mutta harva on kuullut sellaisesta madosta, joka saattaa tunkeutua monitorin läpi huoneeseen ja napata tietokoneen käyttäjän vangikseen. Puhumattakaan mininorsuista, joita valmistetaan geenitekniikalla ihmisten lemmikeiksi. Tarinan mukaan niitä on jo myytävänä Amerikassa. Mukana myös kertomus 6B-luokasta, jonka taululle haamukäsi käy aina yön aikana kirjoittamassa salaperäisiä viestejä, sekä kolmesta kivikasvoisesta turkkiherrasta, jotka laittavat kiusaajan järjestykseen.

Ritva Toivola on suvereeni lasten- ja nuorten fantasiakirjailija. Kummitusjuna sisältää kaksitoista erikoislaatuisen kiehtovaa fantasia- ja kauhukertomusta.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
KAMPANJA: Storytelissä pidennetty ilmainen kokeilujakso 30 päiväksi!

Julkaistu: 2004
Kustantaja: Tammi
Tyylit: kauhu, lapset, kokoelma
Avainsanat: kotimainen, topelius-palkinto
Arvosanalla: 6.50/10
Arvosanoja: 8
Muokattu: marraskuu 01, 2015

Kirja-arvioita

6/10 |
heinäkuu 13, 2012
Kirja on ihan hieno lukukokemus. Tuli luettua heti sen jälkeen, kun pikkumuksuna kuunneltiin äänikirjaa puolenyön aikaan pimeässä huomeessa. Olipas jännä. Päivänvalossa tosin tylsähkö juttu ja hieman pienemmille suunnattu juttu. Toiset ...