Sekuntiviisaripoika

Eppu Nuotio
fantasia, lapset
Sekuntiviisaripoika - Eppu Nuotio6.40

Sidottu.

Merevän kaupungissa on pahin lumimyrsky kolmeensataan vuoteen. Jouluaattoiltana kaikki pysyttelevät kodeissaan, paitsi Pormestari, joka liikkuu salaisilla asioilla. Hän vie raatihuoneen portailta löytämänsä paketin kotiin. Laatikossa makaa pieni poikavauva. Pormestari aikoo tuupata lapsen heti takaisin lumihankeen, mutta kun raatihuoneenkello pysähtyy Pormestari päättääkin pitää lapsen ja kasvattaa hänestä Sekuntiviisaripojan. Sekuntiviisaripoika pitää huolta siitä, ettei kello koskaan enää pysähdy, sillä aika on Pormestarille rahaa...

Viiden vuoden ajan pormestari pitää poikaa lukittuna kellotorniin ja opettaa hänelle kaiken ajasta ja sen säästämisestä, kelloista ja niiden koneistoista. Tornissa asuva Hyrinä-kissa on pojan ainoa ystävä. Se antaa pojalle nimen Mou.

Mou näkee kellotornistaan monenlaista, kuten sen, miten Pormestari päästää jättimäiset Ryhlinkäiset varastamaan kaupunkilaisten korvia. Kun Ryhlinkäiset sitten eräänä yönä vievät Ruukuntekijän tyttären, sen ainoan ihmisen, joka ei ole unohtanut kellotornissa palelevaa poikaa, päättää Mou laskeutua alas maan pinnalle taistelemaan Ryhlinkäisiä vastaan. Moun on matkattava saarelta öljynporauslautalle, jolla Ryhlinkäiset asustavat. Matkan aikana Mou kasvaa lapsesta nuoreksi ja pieni Hyrinä-kissa suureksi mustaksi pantteriksi.

Satumainen tarina julmuudesta, kuuroudesta ja ahneudesta, mutta ennen kaikkea rohkeudesta ja ystävyyden voimasta.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: lokakuu 2004
Kustantaja: Tammi
Tyylit: fantasia, lapset
Avainsanat: kissat, kotimainen
Arvosanalla: 6.40/10
Arvosanoja: 5
Muokattu: tammikuu 19, 2018