Kerikansan tarina
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (6)
Kirjahyllytilastot

Kerikansan tarina

Orvokki Annala
Julkaistu: 2004 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiasatufantasia, lapset
Avainsanat: kotimainen

Kerikansan tarina: Saturomaani. Sidottu.

Järven keskellä on salaperäinen saari, josta kerrotaan outoja tarinoita. Siellä asuu kaksi kansaa, kerikansa ja irekit, joiden välillä vallitsee vuosisatainen viha ja epäluulo. Kireää ilmapiiriä pahentaa ilkeä noita, jonka päämääränä on ehdoton valta.

Tarina on rohkea, utelias ja omapäinen 10-vuotias tyttö. Hän soutaa vastoin sukulaisten kieltoja saarelle, jonka kummallisista olennoista häntä on varoiteltu. Niitäkin Tarina tapaa, mutta parhaat toverinsa hän saa kerikansan ja irekien lapsista. Hän ystävystyy molempien kansojen kanssa ja tekee kaikkensa estääkseen tuhoisan sodan. Mutta onnistuuko Tarina? Saako hän selville noidan salaisuudet?

Kerikansan Tarina on jännittävä seikkailukertomus, mutta myös kaunis kunnianosoitus Aleksis Kiven iki-ihanalle Lintukoto-runolle sekä perisuomalaiselle tarumaailmalle.

Orvokki Annala on kirjoittanut aiemmin kolme lastenkirjaa ja kaksi historiallista romaania.

muokattu 09.02.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

MörkövahtiPrinssi Ahava ja valtaistuimen salaisuus (Patarania, #2)Tutkimattomilla vesillä (Hukkuneiden laakso, #1)Alice PeilintakamaassaPrinssi Ahava ja riipuksen arvoitus (Patarania, #1)
Paikalla 20 vierailijaa
Uusin jäsen: Sari Pentti
Jäseniä yhteensä: 9568