Romuluinen robotti
Keskiarvo 1.50
1.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Romuluinen robotti

Niklas Bengtsson
Julkaistu: 2001 (BTJ Kirjastopalvelu)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirjabibliografia
Avainsanat: kotimainen

Romuluinen robotti: Tieteiskirjallisuuden bibliografia 1990–2000 ja robotin historiaa. Kansikuva: Future Image Ltd. Kansi ja kirjan taitto: Anne Luoto. Kannessa teksti: 90-luvun tieteiskirjallisuutta. Nidottu.

Sisältö: Robotin juuret – John Sladekin Virheisku ja Frankensteinin hirviö. Robottien historiaa ja esihistoriaa. Frankensteinin hirviö. Välitilahirviöt ja niiden luojat. Gabbalistinen golem ja sen jälkeläiset. Luojan ja luodun rajojen rikkominen. Aktiiviset ja itsenäiset olennot. Kuoleeko luoja vai luotu?. Bibliografia. Lapsille ja nuorille. Aikuisille. Tekijähakemisto. Teoshakemisto.

Romuluinen robotti käsittelee mm. tieteiskirjallisuuden keskeistä hahmoa – robottia – sen historiaa ja esihistoriaa sekä tieteiskirjallisuuden määritelmien ja alalajien moninaisuutta. Teos auttaa tieteiskirjallisuudesta innostuneita löytämään uusia kiinnostavia kirjoja.

Bibliografia koostuu vuosina 1990–2000 ilmestyneistä tietokirjoista, jotka on julkaissut kustantajien koko kirjo pienkustantajista lähtien. Kirjat on ryhmitelty lasten ja nuorten scifiin sekä aikuisten tieteiskirjallisuuteen.

muokattu 24.06.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Harry Potter: LegendaAjan lyhyt historiaHarry Potter: Suuri velhouskirjaKirjoittamisesta: Muistelmia leipätyöstäUlkomaisia tieteiskirjailijoita 2
Paikalla 2 jäsentä ja 48 vierailijaa
LordStenhammar, Pisania
Uusin jäsen: Inka Matilda
Jäseniä yhteensä: 9886