Viheriä noita (Pimeä nousee, #3)
Keskiarvo 3.60
3.60 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (138)
Kirjahyllytilastot

Viheriä noita

Susan Cooper
Julkaistu: 1980 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Greenwitch
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1974. Suomentanut Kristiina Rikman. Runot suomentanut Panu Pekkanen.

1. painos: WSOY, 1980. Päällys: Michael Heslop. Sidottu.
3. painos: WSOY, 2003. Suomentajan tarkistama laitos. Päällys: Mika Tuominen. Sidottu.

Pimeä nousee -sarjan kolmannessa osassa sisarukset Simon, Jane ja Barney ovat jälleen lomalla Cornwallissa, josta seikkailu alkoi. Kultainen Graalin malja on varastettu, ja isosetä Merry on pyytänyt apua mittaamattoman arvokkaan esineen löytämiseksi. Mukaan tulee myös sarjan toisesta osasta tuttu Will Stanton.

Tapahtumat ajoittuvat kevääseen, jolloin seudulla rakennetaan Viheriää noitaa. Sen valmistaminen on ikivanha tapa, johon liittyy paljon salaperäistä. Mutta tällä kertaa tapahtuu todella kauheita: Vanha Taikuus pääsee irralleen. Tapahtumien keskipisteessä on omalaatuinen taiteilija, joka osoittautuu Pimeän mieheksi.

Simon, Jane, Barney ja Will joutuvat vaarallisiin tilanteisiin ja kokevat jännittäviä ja kauhistuttaviakin hetkiä, ennen kuin kaikki selviää.

(muokattu 26.06.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Gregor ja rottien koodi (Alismaan tarinat, #5)Tulen perillinen (Throne of Glass, #3)Emily the Strange: Kumpi ja kummempi (Emily the Strange, #2)Rautakoe (Magisterium, #1)Pimeä sydän (Mystic City, #2)

Kirja-arvioita (1)

Sini avatar
Kirjoittanut ()
4.0
Nuorempana tämä oli minusta ehdottomasti huonoin Pimeä nousee -sarjan kirjoista, ja monesti jätinkin sen väliin, halutessani mahdollisimman paljon tietoa Ikivanhoista! Nyt arvostan sitä aivan uudella tavalla - vanhemmalla iällä fantasiaelementtien määrä ei ole enää niin merkittävä. Janen kasvun kuvaus kirjassa on mielestäni hienosti kirjoitettu.
Paikalla 35 vierailijaa
Uusin jäsen: Jimbo Whateverson
Jäseniä yhteensä: 8723