Jokien laulu (Tarinankertoja, #1)
Keskiarvo 2.83
2.83 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (18)
Kirjahyllytilastot

Jokien laulu

Sue Harrison
Julkaistu: 1999 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Song of the River
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: paleofiktio

Alkuteos ilmestynyt 1997. Suomentanut Anu Niroma. Päällys: Jussi Karjalainen. Päällyksen kuva: Michael Evans.

Menestyskirjailijan uuden trilogian ensimmäinen osa.

Naapurikylän miehet hyökkäävät K’osin kimppuun. Seuraavana päivänä hän löytää poikavauvan paikasta missä raaka teko tapahtui. Uskoen lapsen olevan lahja, joka toisi takaisin hänen onnensa, K’os ottaa kuolemaan jätetyn kampurajalkaisen pojan omakseen ja antaa hänelle nimen Chakliux.

Kaksikymmentä vuotta myöhemmin K’os on yhä kostonhimoinen mutta myös ovela riidankylväjä, joka häikäilemättä käyttää kauneuttaan valtansa välineenä. Tällä välin arvostetuksi tarinankertojaksi varttunut Chakliux on lähetetty takaisin synnyinkyläänsä. Siellä hänen on määrä naida shamaanin tytär ja rakentaa rauha kylien välille. Nuorukaista aletaan kuitenkin epäillä huonon onnen tuojaksi, ja kun kylässä tapahtuu kaksoismurha hänen on lähdettävä kauas vieraiden ihmisten pariin.

Niin alkaa matka joka koskettaa monien heimojen ja yksittäisten ihmisten elämää. Chakliuxilla on opettajinaan meri ja taivas, maa ja eläimet ja apunaan ikiaikaisten laulujen voima.

muokattu 02.05.2010

Muita kirjoja joista saatat pitää

Sisar Kuu (Ensimmäiset ihmiset, #2)Hevosten laakso (Maan lapset, #2)Kun kotka kutsuu 2 (Kwani, #3)Luolien suojatit (Maan lapset, #5)Äiti maa, isä taivas (Ensimmäiset ihmiset, #1)

Kirja-arvioita (1)

w-a-r-i avatar
Kirjoittanut
5.0
Tämän kirjan lukeminen oli pitkä projekti. Ei sinänsä että se kirja itsessään olisi siihen vaikuttanut, vaan se että välissä tuli yllättäviä katkoja muista asioista johtuen... Mutta tämän kirjan pariin oli aina mukava palata! Vaikka oli 2kk väliä edelliseen lukukertaan, kaksi sivua kun on lukenut - niin koko alku kirja muistuu taas mieleen.. Kirjassa on paljon henkilöhahmoja, ja muistettavia nimiä, tällaisissa laajoissa kirjoissa voisi olla sukutaulut :D Muutamissa ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 51 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: valde määttä
Jäseniä yhteensä: 9318