Kynnet ja päivät
Keskiarvo 2.50
2.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Kynnet ja päivät

Hannu Hirvonen
Julkaistu: 2003 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: aikamatkustus, kotimainen

Kannen piirros: Jussi Tuomola. Kannen ja ulkoasun suunnittelu: Laura Lyytinen. Sidottu.

“Pisara valtameressä ei tiedä olevansa kyynel.“

Vakavista juonteistaan huolimatta hykerryttävän hauska kirja kaikenikäisille, yhtä hyvin nuorille kuin aikuisillekin.

Kynnet ja päivät on tarina aikamatkailun pioneerivaiheista. Kirjan päähenkilö Ville Pihlaja vie lukijan Natsi-Saksan puoluepäiville Nürnbergiin, kieltolain aikaiseen Korppooseen sekä antiikin maailmaan aina Faroksen majakan juurelle ja kauemmaskin.

Historian faktat sekoittuvat tulevaisuuden EU-byrokratian kiemuroihin, absurdi huumori johonkin vielä hullumpaan, todella tapahtuneeseen.

Miksi Korppooseen rakennettiin velodromi? Miten Ville Pihlaja mainosti suomalaista rotua Adolf Hitlerille? Mikä salaisuus kätkeytyy saariston hiihtotunneliin? Millainen on labyrintin hirviö? Ja lopulta, kuka oikein on neiti Elli Sotka?

Kirja on kaikessa humoristisuudessaan myös vakavalla asialla. Se pohtii sitä, mikä ihmisiä on milloinkin ajanut eteenpäin. Aatteet, opit ja uskomukset marssittavat naurettavaa hanhenmarssiaan läpi vuosisatojen. Elämää diktaattoreina hallitsevat totuudet vaihtuvat toisiin, esi-isien tavat edistykseen, rotuopit talouden kylmiin tosiasioihin. Jostain palopuheitten takaa löytyy kuitenkin aina myös se, mikä elämässä todella on tärkeää.

Kynnet ja päivät on kertomus epätavallisen nuoren miehen epätavallisesta urasta. Se on myös kertomus päähenkilön suhteesta vanhempiinsa, kaikkiin neljään. Ja koska päähenkilö on nuori mies, on se tietenkin myös rakkauskertomus. Hyvin sekava sellainen, vaan sellaistahan nuori rakkaus on.

Kynnet ja päivät on Hannu Hirvosen vuonna 2002 ilmestyneen Karvat ja kaikki -esikoisen itsenäinen jatko-osa.

muokattu 02.11.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Rubiininpuna (Rakkaus ei katso aikaa, #1)Nauhoitettava ennen käyttöäSmaragdinvihreä (Rakkaus ei katso aikaa, #3)Muotimatkaaja Titanicin kannellaSafiirinsini (Rakkaus ei katso aikaa, #2)

Kirja-arvioita (1)

Jackalbury avatar
Kirjoittanut
2.0
Kirjana Kynnet ja päivät oli pettymys. Karvat ja kaikki kirjan jälkeen odotin jotakin samantapaista mutta Kynnet ja päivät oli täydellinen romahdus. Kirjan alku vei mukanaan mutta pian tarina romahti sekasortoiseksi kasaksi. Ville Pihlaja oli kirjan ainoa syvällinen hahmo ja hänkin jäi hiukan hämäräksi. Kirja nauratti välillä mutta muuten se oli kirjallisessa rahkasuossa rämpimistä jossa vain tietä viitoittaa edellä kulkeneen kirjailijan uurtama ura. En suosittele kirjaa, mutta sen voi lukea jos Karvat ja kaikki upposi. Arvosana: 6-.
Paikalla 1 jäsen ja 41 vierailijaa
Eija
Uusin jäsen: Maria Tiktok
Jäseniä yhteensä: 9582