Pasianssimysteerio
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (47)
Kirjahyllytilastot

Pasianssimysteerio

Jostein Gaarder
Julkaistu: 1995 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Kabalmysteriet
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 1990. Suomentanut Katriina Savolainen. Sidottu, kansipaperi.

Pasianssimysteerio on teos, jossa satu ja todellisuus punoutuvat moniulotteiseksi seikkailuksi ihmiskunnan menneisyyteen ja Euroopan historiaan.

Kaksitoistavuotias Hans Thomas on isänsä kanssa matkalla Norjasta kohti Kreikkaa etsimään äitiään. Sveitsin rajalla hän saa huoltoasemaa pitävältä kääpiöltä lahjaksi suurennuslasin, ja myöhemmin alppikylän leipurilta pullan sisään leivotun pienen kirjan. Hans Thomas ryhtyy suurennuslasin avulla lukemaan tarinaa tropiikin saarelle rantautuneesta merimiehestä ja tämän salaisuudesta. Taikasaaren elävät pelikorttihahmot kertovat omaa satuaan, joka tempaa Hans Thomasin mukaansa, ja pian hän huomaa olevansa itsekin salaperäisen tarinan osa. Hans Thomas ja hänen isänsä kulkevat maailmalla valppaina näkemään sellaisia asioita, joille tavalliset ihmiset ovat sokeita.

Kreikan matkasta kasvaa seikkailu ihmiskunnan menneisyyteen ja Euroopan historiaan. Hans Thomas oppii tuntemaan maailman syntyä, elämän ihmettä ja ihmisen rajattoman mielikuvituksen kykyä.

Pasianssimysteerio on maailmanmenestykseen yltäneen norjalaiskirjailijan, Sofian maailman luojan, Jostein Gaarderin fantastinen matkakertomus filosofian lähteille Ateenaan ja nuoren pojan elämän mysteerioon.

muokattu 23.08.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Nevermoor: Morriganin koetukset (Nevermoor, #1)JäälohikäärmeMatka alkaa (Etsijät, #1)Liitto (Unien kirjat, #3)Karkotus (Soturikissat: Kolmikon mahti, #3)

Kirja-arvioita (1)

Iria avatar
Kirjoittanut
3.0
Tämä kirja oli pettymys. Saman kirjailijan teos Sofian maailma oli niin loistavasti onnistunut ja toimiva esitys, että ehkä Pasianssimysteeriolla ei missään vaiheessa ole ollutkaan mitään mahdollisuutta lunastaa odotuksiani. Kirjan idea sinänsä on mielenkiintoinen, ja kirja sisältää paljon hyviä oivalluksia erityisesti pasianssiin liittyen, mutta siihen se sitten jääkin. Olin pettynyt kirjaan alusta lähtien, johtuen kielestä. Minusta on viime aikoina tullut kielen suhteen ... (lisää)
Paikalla 50 vierailijaa
Uusin jäsen: Patrik Beshar
Jäseniä yhteensä: 9734