Kuningas Harmaa (Pimeä nousee, #4)
Keskiarvo 3.82
3.82 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (136)
Kirjahyllytilastot

Kuningas Harmaa

Susan Cooper
Julkaistu: 1980 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Grey King
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1975. Suomentanut Kristiina Rikman. Runot suomentanut Panu Pekkanen.

1. painos: WSOY, 1980. Päällys: Michael Heslop. Sidottu.
2. painos: WSOY, 2003. Päällys: Mika Tuominen. Suomentajan tarkistama laitos. Sidottu.

Newbery-mitali 1976, Tir na n-Og -palkinto 1976.

Pimeä nousee -sarjan neljännessä osassa Ikivanhojen kuopus Will Stanton lähtee toipumaan sairaudesta sukulaisten luo Walesiin, mutta seikkailu tempaa hänet taas mukaansa.

Hän tutustuu Bran Daviesiin, salaperäiseen albiinonvaaleaan poikaan. Yhdessä pojat ryhtyvät etsimään kultaista harppua, yhtä Valon voittoon tarvittavista esineistä. Myös Branin koira Cafall on mukana. Ennen pitkää etsijät törmäävät harmaaseen kettuun, joka ei taida olla mikä tahansa repolainen…

Kuningas Harmaa on Valon ja Pimeän taistosta kertovan sarjan riipaisevimpia osia. Teos toi Susan Cooperille arvostetun Newbery-palkinnon.

muokattu 25.09.2012

Muita kirjoja joista saatat pitää

RiimukivetAuringon polku (Soturikissat: Klaanien synty, #1)Vartijat: Alkemistien kaupunki (Vartijat, #2)Hukan perimätGregor ja Alismaan vitsaus (Alismaan tarinat, #3)

Kirja-arvioita (3)

Sini avatar
Kirjoittanut
5.0
"Päivänä kuolleiden, kun vuosikin kuolla saa..." Osaan edelleen ulkoa sarjan ennustusrunot ja yritin opetella kymrin lausumista. Tästä kirjasta on peräisin haluni matkustaa joku päivä Walesiin. Bran on loistava henkilöhahmo, jolle olisin toivonut suurempaa roolia, ja hänen isänsä rakkaustarina on koskettava.
w-a-r-i avatar
Kirjoittanut
4.0
Tykkäsin :) Bran oli mielenkiintoinen persoona, ja ehkä syvimpiä hahmoja tässä sarjassa. Juoni oli mukaansa tempaava ja teksti tässäkin sujuvaa :)
Midori avatar
Kirjoittanut
4.0
Siinä missä Pimeä nousee on sarjansa ikävystyttävin kirja, niin tämä teos on varmasti sarjansa riipaisevin. Kahdesta aiemmasta kirjasta tuttu Will matkustaa Walesiin, paikkaan, joka on täynnä mystiikkaa, sekä mennyttä, nykyistä ja tulevaa tuskaa. Erilaisuutensa takia piinattu, yksinäinen ja kapinallinenkin Bran koskettaa suoraan lukijan sydäntä. Hän on ehkä koko sarjan kiehtovin ja traagisin hahmo. Willinkin rooli on kunnioitettava, nuorin ikivanha, jonka on toteutettava ... (lisää)
Paikalla 21 vierailijaa
Uusin jäsen: Heini N.
Jäseniä yhteensä: 9572