Hopeapuu (Pimeä nousee, #5)
Keskiarvo 3.82
3.82 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (122)
Kirjahyllytilastot

Hopeapuu

Susan Cooper
Julkaistu: 1981 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Silver on the Tree
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1977. Suomentanut Kristiina Rikman. Runot suomentanut Panu Pekkanen.

1. painos: WSOY, 1981. Päällys: Michael Heslop. Sidottu.
2. painos: WSOY, 2003. Päällys: Mika Tuominen. Suomentajan tarkistama laitos. Sidottu.

Tir na n-Og -palkinto 1978.

Hopeapuu on Pimeä nousee -fantasiasarjan loppuhuipentuma, joka on täynnä henkeäsalpaavaa jännitystä ja yllättäviä käänteitä. Pimeä kokoaa voimansa, mutta myös Valon voimat ovat valmiina ratkaisevaan taisteluun.

Seikkailu alkaa, kun Will Stanton matkustaa kesälomalla jälleen Walesiin ja tapaa vanhan tuttavansa, albiinopoika Bran Daviesin. Salaperäisen Gwionin opastamina pojat lähtevät etsimään Eiriasta, taikamiekkaa, joka yksin voi murtaa Pimeän vallan. Mutta tielle nousee este toisensa jälkeen: he harhailevat peilisokkelossa, joutuvat luurankohevosen ahdistamiksi… ja Pimeä on kaiken aikaa heidän kannoillaan.

muokattu 25.09.2012

Muita kirjoja joista saatat pitää

Mahti (Korpinkehät, #3)Tuomitun ruusu (Roistoakatemia, #4)Mimirin lähde (Matka Asgårdiin, #2)Sydämiä seireeneille (Suomea lohikäärmeille, #2)Maresin voima (Punaisen luostarin kronikoita, #3)

Kirja-arvioita (2)

Sini avatar
Kirjoittanut
4.0
Pimeä nousee -sarja päättyy aina kovin äkkinäisen tuntuisesti. Tai sitten jokaisella kerralla kiirehdin sitä lukiessani, enkä koskaan ennätä ajatella lukemaani kunnolla. Cooper sitoo tarinaansa taidokkaasti walesilaisia myyttejä ja hahmoja. Loppuratkaisu kaikessa lopullisuudessaan tuo kyyneleet silmiini jo pelkästään tässä sitä ajatellessani.
Emppu101 avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirja oli kaunis, hyvin kirjoitettu ja viimeistelty. Itse sarjakin oli samaa. Loppuratkaisu ikettää, mutta myös hämmentää. Pidän perustelluista lopuista joihin ei jää kysymyksille sijaa. Tällainen loppu ei ollut tässä sarjassa.
Paikalla 2 jäsentä ja 67 vierailijaa
KiLLPaTRiCK, shewolf
Uusin jäsen: Jeesuskello_
Jäseniä yhteensä: 9739