Mielen demonit: Parhaat tarinat
Keskiarvo 3.40
3.40 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (146)
Kirjahyllytilastot

Mielen demonit: Parhaat tarinat

Margaret Weis, Tracy Hickman, Don Perrin
Julkaistu: 1999 (Jalava)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, novellikokoelma
Avainsanat: dragonlance, dungeons & dragons

Kirjoittajat: Margaret Weis, Tracy Hickman ja Don Perrin. Suomentanut Renne Nikupaavola. Taitto: Mikko Kuutti: Kannen kuva: Larry Elmore. Sidottu ja nidottu laitos.

Sisällys:

  • Margaret Weis: Parhaat (The Best)
  • Margaret Weis, Tracy Hickman: Silkkilangat (The Silken Threads, 1992)
  • Margaret Weis, Tracy Hickman: Tosi ritari (True Knight, 1992)
  • Margaret Weis: Kaksosten koe (The Test of the Twins, 1984)
  • Margaret Weis, Tracy Hickman: Tarina, josta Tasslehoff lupasi vaieta aina ja ikuisesti (The Story That Tasslehoff Promised He Would Never, Ever, Ever Tell, 1992)
  • Margaret Weis, Tracy Hickman: Raistlin ja Solmnian ritari (Raistlin and the Knight of Solamnia, 1990)
  • Don Perrin, Margaret Weis: Ensimmäisen lohikäärmearmeijan insinöörin salainen ase (The First Dragonarmy Engineer's Secret Weapon, 1996)
  • Margaret Weis, Don Perrin: Mestari Iso ja mestari Pieni (Master Tall and Master Small, 1997)
  • Margaret Weis, Don Perrin: Mielen demonit (Demons of the Mind)

Hikoillen ja ponnistellen, kompastellen mustan kaapunsa helmaan Akar raahasi tajutonta ritaria epätasaisella maalla. Maagikko oli kyllä vahva, mutta hän oli tottuneempi istumaan tutkimassa loitsujaan. Akarin oli pakko pysähtyä välillä levähtämään ja lepuuttamaan kivistäviä lihaksiaan. Hän vilkaisi olkapäänsä yli ja arvioi, miten pitkälti matkaa oli vielä.

Hän näki Nuitarin mustassa valossa linnoituksen raunion, tomuksi murentuneet kivimuurit. Silta ojentui halkeilleelta lattialta ulospäin, aavemaista valoa hohtava silta. Sillan toisessa päässä varjomaiset hahmot ojentuivat innokkaasti käsiää häntä kohti. Ontot äänet huutelivat anellen vapauttamaan heidät, päästämään pimeyden legioonat valloilleen.

”Ritari, vielä hetki, niin sinä pääset tästä elämästä, ja minä pääsen sinusta, ja siitä me molemmat olemme kitollisia”, Akar murisi ja kumartui taas tehtäväänsä.

Nicholas oli palannut tajuihinsa, sysännyt pois varjot, jotka olivat suoneet hänelle siunatun helpotuksen hänen tuskistaan. Mutta haavojen tuskaakin pahempi oli katkera tieto siitä, että hän olisi, vaikkapa kuinkakin syyttömänä, vastuussa pahan pääsemisestä takaisin maailmaan.


Kolmen tunnetuimman Dragonlance-tarinoiden kirjoittajan lyhyitä kertomuksia tutusta fantasiamaailmasta. Kokoelma käsittää yhdeksän suomeksi ennen julkaisematonta novellia.

muokattu 21.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Talviyön lohikäärmeet (Dragonlance: Kronikat, #2)Veren valtakunta (Dragonlance: Minotaurisodat, #3)Kaksosten koetus (Dragonlance: Legendat, #3)Syyshämärän lohikäärmeet (Dragonlance: Kronikat, #1)Tiimalasivelhon lohikäärmeet (Dragonlance: Kadonneet kronikat, #3)

Kirja-arvioita (2)

eowen avatar
Kirjoittanut
1.0
Voisi olettaa, että kun fantasia-kirjallisuuden kolme "pääjehua" pistävät päänsä yhteen kirjoittaakseen jotain mahtavaa, olisi lopputuloskin "mahtavaa". Näin ei tällä kertaa kuitenkaan todellakaan käynyt. Kaikki novellit vaikuttavat enemmänkin koululaisten äidinkielen aineilta kuin huippuluokan kirjailijoiden teokselta. Tarinat ovat tylsiä toistensa perään ja saavat lukijan kaipaamaan toista kirjaa.
w-a-r-i avatar
Kirjoittanut
5.0
Mahtava! :D Ensimmäisen lohikäärmearmeijan insinöörin salainen ase oli paras! Sen voi lukea milloin tahansa uudestaan, ja se naurattaa aina :) Jos tahtoo kevyttä luettavaa, ilman pitkiä sitoumuksia, tämä on sitä! Ja tuosta kyseisestä tykkää nekin, jotka ei yleensä fantasiasta perusta. Onhan tämä aika tämmöistä kevyttä ja huoletonta tekstiä, mutta rakenteeltaan sujuvaa, ja juoni ei onnu. Joten ei pidä suuttua siitä ettei taso yllä muuten näiden kirjailijoiden normaaliin tasoon.
Paikalla 31 vierailijaa
Uusin jäsen: Daniil
Jäseniä yhteensä: 9643