Golemin silmä (Bartimeus-trilogia, #2)
Keskiarvo 3.85
3.85 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (144)
Kirjahyllytilastot

Golemin silmä

Jonathan Stroud
Julkaistu: toukokuu 6, 2005 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The Golem's Eye
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: mythopoeic-palkinto

Alkuteos ilmestynyt 2004. Suomentanut Mika Kivimäki. Kansi: Laura Lyytinen. Sidottu.

Mythopoeic-palkinto 2006 (paras lastenkirja, koko trilogia).

Kaksi vuotta sitten Nathaniel, maagikon nuori oppipoika, päihitti julman maagikko Simon Lovelacen. Nyt 14-vuotias Nathaniel on kipuamassa kovaa vauhtia korkeammalle maagikoiden maailmassa. Pääministeri on valtuuttanut hänet kukistamaan vastarintaliikkeen, joka yrittää kansannousun avulla kaataa maagikoiden valtakunnan.

Vastarintaliikkeen toimintaa tarkkaillaan voimakastahtoisen tytön, Kittyn, näkökulmasta. Monen turhan yrityksen jälkeen Nathanielin on nieltävä ylpeytensä ja kutsuttava avukseen vanha tuttavansa Bartimeus, 5000 vuotta vanha djinni.

Tilanne muuttuu hengenvaaralliseksi kun voimakas maaginen olento golem saattaa koko Lontoon sekasorron valtaan. Nathanielin ja Bartimeuksen on pystyttävä löytämään golemin voimanlähde.

Etsintä vie heidät Prahan kaduille, Lontoon katoille ja moniin muihin vaarallisiin paikkoihin. Hurjan ajojahdin aikana he kohtaavat myös yllättävän liittolaisen ja yhdessä nämä kolme kumppanusta lopulta selvittävät golemin salaperäisen isännän henkilöllisyyden.

Huima jatko Samarkandin amuletille (2004).

muokattu 07.10.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Caapparin kääty (Roistoakatemia, #1)Käärmeenlumooja (Faunoidit, #1)Varjojen kaupungit I–IIIEksynyt sankari (Olympoksen sankarit, #1)Weed

Kirja-arvioita (3)

Lukijatar avatar
Kirjoittanut
4.0

Golemin silmä jatkaa oikein ansiokkaasti Bartimeus-trilogiaa syventämällä ensimmäisessä osassa esiteltyä maailmaa entisestään. Uudella hahmolla otetaan täysin uusi näkökulma maailmaan, mikä on oikein onnistunut tapa tuoda ristiriitoja moniulotteisuutta tapahtumiin. Yhteiskunnallinen ote saa teoksen olevan nuortenkirjaksi harvinaisen viihdyttävää luettavaa näin aikuisenkin näkökulmasta. Lisäksi Nathanielin hahmonkehitys on teoksen alussa jo ottanut mielenkiintoisen ... (lisää)

Karajishi avatar
Kirjoittanut
5.0
Annoin kirjalle täydet viisi tähteä ja hyvästä syystä, sillä mielestäni kirja oli loistava sanan jokaisessa merkityksessä. Yleensä trilogioissa tuppaa käymään niin, että toinen osa on tylsä ja jollain tapaa merkityksetön ensimmäiseen ja kolmanteen osaan verrattuna, mutta tässä ei niin päässyt onneksi käymään. Oikeastaan asia oli aivan päinvastoin, sillä mielestäni Golemin silmä oli Samarkandin amulettiakin kiinnostavampi ja mukaansa tempaava niin juonellisesti kuin ... (lisää)
D.U.C.K_37 avatar
Kirjoittanut
4.0
Tämä kirja oli parempi kuin edeltäjänsä Samarkandin amuletti. Kiinnostavamman tästä kirjasta teki Kitty. Oli todella odottamatonta molemmilta, Nathanielilta ja Kittyltä mitä he tekivät toistensa eteen. Viimeisessä kirjassa Nathaniel jopa rakastui Kittyyn. Paras osa kirjasta oli seikkailu Prahassa, joka oli jännittävä ja hauska, varsinkin Bartimeuksen ansiosta. Golem kuitenkin tuhottiin lopulta aivan liian helposti, mutta ei kai ollut muutakaan vaihtoehtoa. Muulloin kirjaa olisi ... (lisää)
Paikalla 3 jäsentä ja 55 vierailijaa
MARGO, Iivari, Darkki
Uusin jäsen: Kati Toivonen
Jäseniä yhteensä: 9882