Pimeä (Aikavartio #2) - Marianne Curley7.66

Alkuteos ilmestynyt 2003. Suomentanut Kaisa Kattelus. Sidottu.

Matt totuttelee uuteen elämäänsä ajan vartijana siskonsa Isabelin ja ystävänsä Ethanin rinnalla. Omia synkkiä tarkoituksiaan varten menneisyyttä muuttamaan pyrkivä Kaaos-järjestö haluaa kostaa jäsenensä kuoleman. Vähitellen se onnistuukin muuttamaan historiaa, niin että aikavartiolaiset alkavat huomata huolestuttavia muutoksia omassa nykypäivässään. Mutta sitten tapahtuu jotain vielä hirveämpää: Arkarian katoaa. Isabelin sydän on murtua, sillä se kuuluu Arkarianille, iättömälle totuudennäkijälle.

Kolmikon täytyy tehdä hirvittävä matka kolkon Pimeyden maailman läpi pelastamaan Arkariania. He joutuvat kaiken lisäksi uhmaamaan omaa ylintä hallintoelintään, tribunaalia, joka vastustaa vaarallista pelastusretkeä. Kun sankarit palaavat taas omaan maailmaansa, he joutuvat toteamaan, että yhteiskunta on heidän retkensä aikana joutunut yhä selvemmin huonoon jamaan.

Edeltäjäänsä tummasävyisempi, hyytävän jännittävä jatko-osa teokselle Nimetyt (2004).

Arvosana kirjalle


Julkaistu: toukokuu 4, 2005
Kustantaja: Tammi
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: aikamatkustus
Alkuperäinen nimi: The Dark
Arvosanalla: 7.66/10
Arvosanoja: 148
Muokattu: kesäkuu 14, 2017

Aikavartio -kirjasarja

Nimetyt (Aikavartio #1)7.66
Pimeä (Aikavartio #2)7.66
Avain (Aikavartio #3)7.76

Kirja-arvioita

9/10 |
kesäkuu 20, 2015
Tässä kirjassa tapahtuu juonenkäänteitä, mutta hyvään tahtiin. Pidin kirjasta, yhtä hyvä kuin eedeltäjänsä.
8/10 |
huhtikuu 05, 2015
Ei ihan niin hyvä kuin ensimmäinen osa, mutta hyvä kuitenkin. Kirjan henkilöihin tutustutaan ehkä paremmin kuin ensimmäisessä osassa, mikä on positiivista. Kaikem kaikkiaan mukaansa tempaava tarina edelleen. Kannattaa lukea, jos on lukenut ensimmäisen osan.
8/10 |
heinäkuu 09, 2012
Pidin kirjasta todella, olen lukenut kirjan muutkin osat ja todella fanitan sarjaa. Kirjan hahmot ovat hyviä persoonallisuudessaan, vaikka toisinaan menetänkin hermoni muutamille... Kirjassa ei ole mitään niin yltiö romanttista etteikö sitä ...