Tuomion prikaati (Dragonlance: Kangin rykmentti, #1)
Keskiarvo 3.48
3.48 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (124)
Kirjahyllytilastot

Tuomion prikaati

Margaret Weis, Don Perrin
Julkaistu: 1998 (Jalava)
Alkuperäinen nimi: The Doom Brigade
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: dragonlance, dungeons & dragons

Alkuteos ilmestynyt 1996. Suomentanut Renne Nikupaavola. Kannen kuva: Larry Elmore ja Tony Szczudlo. Sidottu.

Peitsen sodan päättyessä Mustan Kuningattaren voimien tappioon joukko hänen drakosotilaitaan lähti taistelukentältä. Ensimmäisen Lohikäärmearmeijan insinöörisotilaat totesivat, että sodassa on yksi haittapuoli – siinä voi saada surmansa.

Päättäväisen komentajansa, Kang-nimisen bozakin johdolla drakot taivaltavat Kharolisvuorille. He rakentavat leppoisaan pikku laaksoon kylän ja koettavat elää rauhassa.

Kovaksi onneksi laakson toisessa päässä asuvat mannunkääpiöt eivät halua jakaa maataan drakojen kanssa. Hyökkäys johtaa toiseen neljännesvuosisadan vihanpidossa.

Nyt on kesä, liekehtivä kesä. Krynnin tuomio on käsillä. Maailmassa tapahtuu outoja ja kauheita asioita – asioita, joihin kukaan laaksossa ei kiinnitä pienintäkään huomiota.

Kääpiöt ovat näet löytäneet kartan reitistä valtavan aarteen luo syvällä Thorbardinin suuren kääpiövaltakunnan tunneleiden uumenissa. Drakot puolestaan ovat saaneet selville, että tämä aarre on heille arvokkaampi kuin kaikki maailman rikkaudet. Heidän täytyy vain löytää se ennen kääpiöitä.

Samaan aikaan Mustalla Kuningattarella on omat suunnitelmansa.

Kuka löytää aarteen ensimmäisenä?

Ja kuka elää kyllin kauan nauttiakseen siitä?

muokattu 21.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Syyshämärän lohikäärmeet (Dragonlance: Kronikat, #1)Hengen miekka (Dragonlance: Raistlinin kronikat, #1)Tiimalasivelhon lohikäärmeet (Dragonlance: Kadonneet kronikat, #3)Talviyön lohikäärmeet (Dragonlance: Kronikat, #2)Kääpiökuilujen lohikäärmeet (Dragonlance: Kadonneet kronikat, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 34 vierailijaa
Pisania
Uusin jäsen: Meeri Saukkonen
Jäseniä yhteensä: 9449