Muissa maailmoissa: Maapallon ulkopuolisten olentojen kulttuurihistoriaa
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Muissa maailmoissa: Maapallon ulkopuolisten olentojen kulttuurihistoriaa

Jyrki Siukonen
Julkaistu: 2003 (Gaudeamus)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: proto-sf, tietokirja
Avainsanat: kotimainen

Nidottu.

Sisältö: 1. Kaksi kertomisen tapaa: Cicero ja Plutarkhos; 2. Maailmankaikkeus täynnä elämää: Cusanus; 3. Henkien matkassa Kuuhun: Kepler; 4. Kiertokäynnillä aurinkokunnassa: Kircher; 5. Keskusteluja puutarhassa: Fontenelle; 6. Asiaa järkevästi tarkastellen: Huygens; 7. Väliaikamusiikkia eli vieras Siriuksesta: Voltaire, Mikromegas (1752); 8. Filosofisia pohdintoja: Locke, Leibnitz ja Kant; 9. Kuullun ja nähdyn perusteella: Swedenborg; 10. Epilogi: taloja avaruudessa. Viitteet. Kirjallisuus.

Muissa maailmoissa on läpileikkaus maapallon ulkopuolisen elämän historiasta. Samalla se on tutkimusmatka ihmisen omaan mielikuvitukseen, sillä voimme lukea avaruuden asukkaiden kuvauksia ainoastaan maapallolla kirjoitetuista kirjoista.

Teos esittelee länsimaisten filosofien ja tiedemiesten ajatuksia antiikista 1700-luvun lopulle, Cicerosta Immanuel Kantiin. Se avaa kulttuurihistoriallisen panoraaman, jonka humoristisissa yksityiskohdissa käy ilmi inhimillisen ajattelun rajallisuus – on vaikea kuvitella jotakin inhimillisestä elämänmuodosta täysin poikkeavaa.

”Kaukomaiden tavaroita ja mausteita tapaa jo nyt olla liian runsaasti ja niitä jää käsiin; ajatelkaa, jos meille aletaan tuoda siirtomaatavaroita planeetoilta!” – Filosofian kandidaatti Pehr Högström vuonna 1741.

muokattu 01.11.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Harry Potter: Suuri hahmokirjaToivon ja pelon utopiatSuomenkielistä tieteiskirjallisuuttaHobitti: Smaugin autioittama maa. Kuvitettu opasStar Wars: Galaktiset taistelut
Paikalla 1 jäsen ja 60 vierailijaa
Eija
Uusin jäsen: Sander Jyrisaly
Jäseniä yhteensä: 9864