Velhot Merlinistä Harry Potteriin
Keskiarvo 2.52
2.52 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (22)
Kirjahyllytilastot

Velhot Merlinistä Harry Potteriin

Tim Dedopulos
Julkaistu: 2002 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Wizards: A Magical Mystery Tour
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirjanuorten tietokirja
Avainsanat: noidat

Alkuteos ilmestynyt 2001. Suomentanut Jari Kaaro. Vastaava graafikko: Adam Wright. Graafikko: Mary Ryan. Kuvat: Mary Evans Picture Library. Sidottu.

Sisällys: Velhon keinot, Maagisia hahmoja, Historiallisia velhoja, Velhon työvälineet, Taikaseurat, Pimeä puoli, Hakemisto, Kuvaluettelo.

Taikuuden kiehtova maailma mytologian, historian, kirjallisuuden ja elokuvan keskeisten velhojen valossa.

Mitä velhouden keinoja ja taikavälineitä on aikojen saatossa käytetty? Millaisia yhteisöjä velhouden nimissä on perustettu? Miten noituudesta syytettyjä ihmisiä on kohdeltu? Miten kirjallisuuden ja elokuvien taikahahmot ovat syntyneet?

Valokuvin ja neliväripiirroksin kuvitettu teos avaa oven taikuuden verhottuun historiaan ja paljastaa kaiken, mitä olemme aina halunneet aiheesta tietää.

Tähtien sota -elokuvat, Taru sormusten herrasta, Harry Potter -kirjat ja Kuningas Arthurin tarut tarjoavat lukuisia esimerkkejä velhouden ihmeellisestä maailmasta. Kiinnostavaa on myös lukea noituudesta syytettyjen Temppeliherrain ritarien ja alkemistien kohtaloista.

(muokattu 07.05.2018)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tasoristeys: NovellejaFoucaultin heiluriGunnm 4: Mies liekkimeressäKifan pakolaiset (Yoko Tsuno, #18)Noituus, magia ja okkultismi : kuvitettu historia

Kirja-arvioita (1)

Kit avatar
Kirjoittanut ()
2.0
Ensivilkaisulla varsin hienolta näyttävä kirja osoittautui pettymykseksi. "Velhot Merlinistä Harry Potteriin" on selittävinään velhouden olemusta ja tarjoavinaan tietoa lajitelmasta kirjallisuuden ja myyttien tärkeimpiä velhoja. Mielestäni kirja on kuitenki vain varjo siitä mitä se voisi olla, yksinkertaistaessaan tapoja joilla taikuutta on käsitelty kirjallisuudessa ja muualla ja kertoessaan vain muutamasta henkilöstä. Jotenki rahan maku suussa tehdyn tuntuutta kirjassa ... (lisää)
Paikalla 3 jäsentä ja 45 vierailijaa
Thialfi, LordStenhammar, Jussi
Uusin jäsen: Damir Zaripov
Jäseniä yhteensä: 8868