Aavelinnan arvoitus (Aavekaksoset #8) - Dian Curtis Regan6.06

Alkuteos ilmestynyt 1995. Suomentanut Kaijamari Sivill. Sidottu.

Robert ja Rebekka ovat kuin ketkä tahansa yksitoistavuotiaat – paitsi että he muuttuivat aaveiksi vuonna 1942! Aavekaksoset rientävät jännittävästä seikkailusta toiseen apunaan neuvokas kummitus koira Takku, joka on aina valmis auttamaan hätään joutuneita.

– Katso! Rebekka osoittaa veljelleen vapisevin sormin satukuvaa, jossa koira juoksee frisbee suussaan halki keskiaikaisen maiseman. Takku on innostunut Rebekan lainakirjasta niin, että on kaksosten huomaamatta sujahtanut vanhaa ritarinlinnaa esittämään kuvaan. Kaksoset tietävät, että ainoa keino saada Takku takaisin on lähteä hakemaan sitä. Mutta linnassa on jotain epäilyttävää, samoin kuvan nuoressa prinssissä... Yhdessä sujahduksessa kaksoset ovat keskellä kaikkien aikojen seikkailua – maailmassa, jossa pätevät heille tuntemattomat lait.

Robert, Rebekka ja Takku seikkailevat myös Aavekaksoset-sarjan kirjoissa Tervetuloa kummitustaloon, Salainen toivomuslähde, Kadonneen patsaan tapaus, Mursuvuoren arvoitus, Vaarallinen telttaretki, Kadonneiden koirien arvoitus ja Koulussa kummittelee.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: 1997
Kustantaja: Otava
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: kummitukset
Alkuperäinen nimi: The Mystery of the Haunted Castle
Arvosanalla: 6.06/10
Arvosanoja: 15
Muokattu: maaliskuu 28, 2016

Aavekaksoset -kirjasarja

Kaksoset Robbie ja Beka hukkuivat nuorena paikallisella järvellä veneilyonnettomuudessa yhdessä koiransa kanssa. Tämän jälkeen he jäivät kotiinsa kummittelemaan.
Tervetuloa kummitustaloon (Aavekaksoset #1)6.70
Salainen toivomuslähde (Aavekaksoset #2)6.20
Mursuvuoren arvoitus (Aavekaksoset #3)5.94
Kadonneen patsaan tapaus (Aavekaksoset #4)6.06
Kadonneiden koirien arvoitus (Aavekaksoset #5)6.18
Vaarallinen telttaretki (Aavekaksoset #6)6.06
Koulussa kummittelee (Aavekaksoset #7)6.06
Aavelinnan arvoitus (Aavekaksoset #8)6.06