Vaarallinen telttaretki (Aavekaksoset #6) - Dian Curtis Regan6.06

Alkuteos ilmestynyt 1995. Suomentanut Jaana Kapari. Kartta: Päivi Hovila. Sidottu.

Robert ja Rebekka ovat kuin ketkä tahansa yksitoistavuotiaat – paitsi että he muuttuivat aaveiksi vuonna 1942! Aavekaksoset rientävät jännittävästä seikkailusta toiseen apunaan neuvokas kummitus koira Takku, joka on aina valmis auttamaan hätään joutuneita.

Rebekka on innoissaan, kun Eräseikkailukerhon Kojoottiryhmän tytöt viettävät yön Zuffelien talossa ennen lähtöään Järvipuiston retkeily alueelle. Robertia talontäysi kikattavia tytrtöjä harmittaa, kunnes hän hoksaa, että tiedossa on jotain kivaa: telttaretki! Mikä sen mukavampi tilaisuus harjoittaa kummittelutaitojaan... Jo menomatkalla tapahtuu kummia: Robertin, Rebekan ja Takun näköpiiriin lampsii salaperäinen, kumman vanhanaikaisesti pukeutunut erätyttö. Näin kamalasti Rebekka ei ole järkyttynyt sen jälkeen, kun tajusi itse olevansa aave! Mutta aikaa hämmästelyyn ei jää, sillä synkän metsän siimeksessä alkaa sattua outoja katoamisia, ja etsintäpartiossa tuntuu olevan tilaa myös muutamalle haamulle.

Robert, Rebekka ja Takku seikkailevat myös Aavekakksoset- sarjan kirjoissa Tervetuloa kummitustaloon, Salainen toivomuslähde, Kadonneen patsaan tapaus, Mursuvuoren arvoitus ja Kadonneiden koirien arvoitus.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat ja Elisa Kirja

Julkaistu: 1997
Kustantaja: Otava
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: kummitukset
Alkuperäinen nimi: The Haunted Campground Mystery
Arvosanalla: 6.06/10
Arvosanoja: 17
Muokattu: maaliskuu 28, 2016

Aavekaksoset -kirjasarja

Kaksoset Robbie ja Beka hukkuivat nuorena paikallisella järvellä veneilyonnettomuudessa yhdessä koiransa kanssa. Tämän jälkeen he jäivät kotiinsa kummittelemaan.
Tervetuloa kummitustaloon (Aavekaksoset #1)6.70
Salainen toivomuslähde (Aavekaksoset #2)6.20
Mursuvuoren arvoitus (Aavekaksoset #3)5.94
Kadonneen patsaan tapaus (Aavekaksoset #4)6.06
Kadonneiden koirien arvoitus (Aavekaksoset #5)6.18
Vaarallinen telttaretki (Aavekaksoset #6)6.06
Koulussa kummittelee (Aavekaksoset #7)6.06
Aavelinnan arvoitus (Aavekaksoset #8)6.06