Hengen miekka (Dragonlance: Raistlinin kronikat #1) - Margaret Weis8.02

Alkuteos ilmestynyt 1998. Suomentanut Renne Nikupaavola. Esipuhe: Tracy Hickman. Kannen kuva: Larry Elmore. Sidottu ja nidottu laitos.

Kauan odotettu menestystrilogian esijakso!

Velhon sielu muovataan magian tulikokeessa.

Raistlin Majere on kuusivuotias, kun hän tutustuu arkkivelhoon, joka toimittaa hänet magiakouluun opiskelemaan. Siellä lahjakas, mutta sisäisten ristiriitojen raastama poika näkee magiassa pelastuksensa. Maagisen Korkeimman taikuuden tornin velhot pitävät häntä salaa silmällä, koska näkevät varjojen synkkenevän hänen yllään samojen varjojen kurkottuessa yli koko Ansalonin.

Lopulta Raistlin pääsee lähelle päämääräänsä, kun hänestä tulee velho. Ensin hänen on kuitenkin läpäistävä pelätty koe Korkeimman taikuuden tornissa. Se muuttaa hänen elämänsä ikiajoiksi – jos hän säilyy hengissä.

*

Kauan sitten Margaret Weis ja Tracy Hickman tutkivat Ansalonia ja totesivat lohikäärmeiden palanneen siihen maailmaan. He kertoivat tarinan ihmeellisistä Peitsen sankareista ja heidän uljaasta taistelustaan hyvän puolesta pahuuden valtavia voimia vastaan.

Nyt Margaret Weis palaa kertomaan ystäväjoukkomme maineikkaimman henkilön, velho Raistlin Majeren tarinan. Hän kertoo, miten Raistlinilla on jo pikkupoikana sisäinen tuli, jota vaalii ensin hänen suojeleva kaksosveljensä Caramon, sitten sisar Kitiara – kaunis, katkera ja vaarallinen miekankäyttelijä.

Tarina sijoittuu Kronikoita edeltävään aikaan, jolloin sankarit, Caramon, Kitiara, uljas ritari Sturm Kirkaskalpa, kovapintainen kääpiö Flint Tulivasara, kahden maailman ristiriidassa elävä Tanis Puolhaltia ja viehättävä ja raivostuttava kentti Tasslehof Takiasjalka, sopivat tapaamisesta Viimeisen kodin majatalossa – paikassa, jossa heidän ystävyytensä on muovautunut monissa Margaret Weisin ja Tracy Hickmanin Krynn-tarinoissa. Ennen kuin toverukset tapaavat jälleen, Raistlin joutuu kuitenkin kokeeseen, joka muuttaa hänen kohtalonsa.

Palaamme vielä kerran Ansaloniin ja näemme, miten kaikki alkaa. Margaret Weis kirjoittaa jälleen mielihahmostaan Raistin Majeresta ja siitä, miten tämän sielu muovataan Korkeimman taikuuden pimeydessä. Mitä Kokeessa todella tapahtui? Vastaus piilee Raistlinin menneisyydessä. Nyt totuuden voi vihdoinkin paljastaa!

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: 1999
Kustantaja: Jalava
Tyylit: fantasia
Avainsanat: dragonlance, dungeons & dragons
Alkuperäinen nimi: The Soulforge
Arvosanalla: 8.02/10
Arvosanoja: 227
Muokattu: syyskuu 08, 2016

Dragonlance: Raistlinin kronikat -kirjasarja

Sarja kertoo Raistlinin vaiheista ennen Kronikoita.

Kuuluu yläsarjaan Dragonlance

Hengen miekka (Dragonlance: Raistlinin kronikat #1)8.02
Soturiveljet (Dragonlance: Raistlinin kronikat #2)7.66

Kirja-arvioita

8/10 |
toukokuu 26, 2009
Omistan itse kyseisen kirjan, koska tuli otettua se suomalaisesta mukaan kun maksoi vain kaksi euroa. Mielen demonit luettuani olin varma että tämäkin kirja olisi mitä tylsin. Toisin kuitenkin kävi. Joissain kohdin kirjaa tulee mieleen jopa ...
8/10 |
heinäkuu 24, 2008
Loistavaa kesälukemista Draconlance faneille! Jokaisen Dragonlancea lukeneen kiusatun viisitoista vuotiaan pojan (miksei vanhemmankin) suosikkihahmo on kautta aikojen ollut velho Raistlin. Jos et koe kuuluvasi kohderyhmään, niin jätä kirja ...