Hengen miekka (Dragonlance: Raistlinin kronikat, #1)
Keskiarvo 4.01
4.01 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (225)
Kirjahyllytilastot

Hengen miekka

Margaret Weis
Julkaistu: 1999 (Jalava)
Alkuperäinen nimi: The Soulforge
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: dragonlance, dungeons & dragons

Alkuteos ilmestynyt 1998. Suomentanut Renne Nikupaavola. Esipuhe: Tracy Hickman. Kannen kuva: Larry Elmore. Sidottu ja nidottu laitos.

Kauan odotettu menestystrilogian esijakso!

Velhon sielu muovataan magian tulikokeessa.

Raistlin Majere on kuusivuotias, kun hän tutustuu arkkivelhoon, joka toimittaa hänet magiakouluun opiskelemaan. Siellä lahjakas, mutta sisäisten ristiriitojen raastama poika näkee magiassa pelastuksensa. Maagisen Korkeimman taikuuden tornin velhot pitävät häntä salaa silmällä, koska näkevät varjojen synkkenevän hänen yllään samojen varjojen kurkottuessa yli koko Ansalonin.

Lopulta Raistlin pääsee lähelle päämääräänsä, kun hänestä tulee velho. Ensin hänen on kuitenkin läpäistävä pelätty koe Korkeimman taikuuden tornissa. Se muuttaa hänen elämänsä ikiajoiksi – jos hän säilyy hengissä.

*

Kauan sitten Margaret Weis ja Tracy Hickman tutkivat Ansalonia ja totesivat lohikäärmeiden palanneen siihen maailmaan. He kertoivat tarinan ihmeellisistä Peitsen sankareista ja heidän uljaasta taistelustaan hyvän puolesta pahuuden valtavia voimia vastaan.

Nyt Margaret Weis palaa kertomaan ystäväjoukkomme maineikkaimman henkilön, velho Raistlin Majeren tarinan. Hän kertoo, miten Raistlinilla on jo pikkupoikana sisäinen tuli, jota vaalii ensin hänen suojeleva kaksosveljensä Caramon, sitten sisar Kitiara – kaunis, katkera ja vaarallinen miekankäyttelijä.

Tarina sijoittuu Kronikoita edeltävään aikaan, jolloin sankarit, Caramon, Kitiara, uljas ritari Sturm Kirkaskalpa, kovapintainen kääpiö Flint Tulivasara, kahden maailman ristiriidassa elävä Tanis Puolhaltia ja viehättävä ja raivostuttava kentti Tasslehof Takiasjalka, sopivat tapaamisesta Viimeisen kodin majatalossa – paikassa, jossa heidän ystävyytensä on muovautunut monissa Margaret Weisin ja Tracy Hickmanin Krynn-tarinoissa. Ennen kuin toverukset tapaavat jälleen, Raistlin joutuu kuitenkin kokeeseen, joka muuttaa hänen kohtalonsa.

Palaamme vielä kerran Ansaloniin ja näemme, miten kaikki alkaa. Margaret Weis kirjoittaa jälleen mielihahmostaan Raistin Majeresta ja siitä, miten tämän sielu muovataan Korkeimman taikuuden pimeydessä. Mitä Kokeessa todella tapahtui? Vastaus piilee Raistlinin menneisyydessä. Nyt totuuden voi vihdoinkin paljastaa!

muokattu 08.09.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kaksosten aika (Dragonlance: Legendat, #1)Kääpiökuilujen lohikäärmeet (Dragonlance: Kadonneet kronikat, #1)Kruunu ja miekka (Dragonlance: Solamnian nousu, #2)Kaksosten koetus (Dragonlance: Legendat, #3)Soturiveljet (Dragonlance: Raistlinin kronikat, #2)

Kirja-arvioita (2)

eowen avatar
Kirjoittanut
4.0
Omistan itse kyseisen kirjan, koska tuli otettua se suomalaisesta mukaan kun maksoi vain kaksi euroa. Mielen demonit luettuani olin varma että tämäkin kirja olisi mitä tylsin. Toisin kuitenkin kävi. Joissain kohdin kirjaa tulee mieleen jopa POTC elokuvat, jotka ovat todella hauskoja, mutta silti vakavuutta löytyy. Sama koskee Hengen miekka -kirjaa. On mukavaa lukea välillä kirjaa, joka osaa jopa naurattaa välillä ja olla vakava samaan aikaan. Kerronta sujuvaa ja mukaansa tempaavaa. ... (lisää)
Maailmanherra avatar
Kirjoittanut
4.0
Loistavaa kesälukemista Draconlance faneille! Jokaisen Dragonlancea lukeneen kiusatun viisitoista vuotiaan pojan (miksei vanhemmankin) suosikkihahmo on kautta aikojen ollut velho Raistlin. Jos et koe kuuluvasi kohderyhmään, niin jätä kirja hyllyyn. Tarina kertoo Raistilin ja Caramonin varttumisesta lapsista sellaisiksi henkilöiksi joina heidät myöhemmissä kirjoissa tunnetaan. Esiintyypä veljesten sisar, Kitiarakin lyhyesti kirjassa. Kerronta on sujuvaa ja nuorukaisten ... (lisää)
Paikalla 39 vierailijaa
Uusin jäsen: Matilda Wilkus
Jäseniä yhteensä: 9724