Hengen miekka (Dragonlance: Raistlinin kronikat #1) - Margaret Weis 8.04   229

Alkuteos ilmestynyt 1998. Suomentanut Renne Nikupaavola. Esipuhe: Tracy Hickman. Kannen kuva: Larry Elmore. Sidottu ja nidottu laitos.

Kauan odotettu menestystrilogian esijakso!

Velhon sielu muovataan magian tulikokeessa.

Raistlin Majere on kuusivuotias, kun hän tutustuu arkkivelhoon, joka toimittaa hänet magiakouluun opiskelemaan. Siellä lahjakas, mutta sisäisten ristiriitojen raastama poika näkee magiassa pelastuksensa. Maagisen Korkeimman taikuuden tornin velhot pitävät häntä salaa silmällä, koska näkevät varjojen synkkenevän hänen yllään samojen varjojen kurkottuessa yli koko Ansalonin.

Lopulta Raistlin pääsee lähelle päämääräänsä, kun hänestä tulee velho. Ensin hänen on kuitenkin läpäistävä pelätty koe Korkeimman taikuuden tornissa. Se muuttaa hänen elämänsä ikiajoiksi – jos hän säilyy hengissä.

*

Kauan sitten Margaret Weis ja Tracy Hickman tutkivat Ansalonia ja totesivat lohikäärmeiden palanneen siihen maailmaan. He kertoivat tarinan ihmeellisistä Peitsen sankareista ja heidän uljaasta taistelustaan hyvän puolesta pahuuden valtavia voimia vastaan.

Nyt Margaret Weis palaa kertomaan ystäväjoukkomme maineikkaimman henkilön, velho Raistlin Majeren tarinan. Hän kertoo, miten Raistlinilla on jo pikkupoikana sisäinen tuli, jota vaalii ensin hänen suojeleva kaksosveljensä Caramon, sitten sisar Kitiara – kaunis, katkera ja vaarallinen miekankäyttelijä.

Tarina sijoittuu Kronikoita edeltävään aikaan, jolloin sankarit, Caramon, Kitiara, uljas ritari Sturm Kirkaskalpa, kovapintainen kääpiö Flint Tulivasara, kahden maailman ristiriidassa elävä Tanis Puolhaltia ja viehättävä ja raivostuttava kentti Tasslehof Takiasjalka, sopivat tapaamisesta Viimeisen kodin majatalossa – paikassa, jossa heidän ystävyytensä on muovautunut monissa Margaret Weisin ja Tracy Hickmanin Krynn-tarinoissa. Ennen kuin toverukset tapaavat jälleen, Raistlin joutuu kuitenkin kokeeseen, joka muuttaa hänen kohtalonsa.

Palaamme vielä kerran Ansaloniin ja näemme, miten kaikki alkaa. Margaret Weis kirjoittaa jälleen mielihahmostaan Raistin Majeresta ja siitä, miten tämän sielu muovataan Korkeimman taikuuden pimeydessä. Mitä Kokeessa todella tapahtui? Vastaus piilee Raistlinin menneisyydessä. Nyt totuuden voi vihdoinkin paljastaa!


Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu 1999 (Jalava)
Alkuperäinen nimi The Soulforge
Tietoja muokattu syyskuu 8, 2016

Dragonlance: Raistlinin kronikat -kirjasarja

Sarja sisältää 2 pääteosta ja yhteensä teoksia 2 kpl.

Sarja kertoo Raistlinin vaiheista ennen Kronikoita.

Pääsarja Dragonlance

Hengen miekka (Dragonlance: Raistlinin kronikat #1) 8.04   229
Soturiveljet (Dragonlance: Raistlinin kronikat #2) 7.66   197

Kirja-arviot & arvosanat

eowen
Arvosanat 26
Kirja-arviot 3
Viestit 0
toukokuu 26, 2009
8 / 10

Omistan itse kyseisen kirjan, koska tuli otettua se suomalaisesta mukaan kun maksoi vain kaksi euroa. Mielen demonit luettuani olin varma että tämäkin kirja olisi mitä tylsin. Toisin kuitenkin kävi. Joissain kohdin kirjaa tulee mieleen jopa POTC elokuvat, jotka ovat todella hauskoja, mutta silti vakavuutta löytyy. Sama koskee Hengen miekka -kirjaa. On mukavaa lukea välillä kirjaa, joka osaa jopa naurattaa välillä ja olla vakava samaan aikaan. Kerronta sujuvaa ja mukaansa tempaavaa. Hyvän mielikuvituksen omaava voi nähdä kirjan tapahtumat mielessään samalla lukiessa kirjaa. Se jos jokin vaatii taitoa kirjailijalta. Tämä kirja jää ehdottomasti hyllyyni toista lukukertaa odottavaksi.

Maailmanherra
Arvosanat 362
Kirja-arviot 14
Viestit 241
heinäkuu 24, 2008
8 / 10

Loistavaa kesälukemista Draconlance faneille! Jokaisen Dragonlancea lukeneen kiusatun viisitoista vuotiaan pojan (miksei vanhemmankin) suosikkihahmo on kautta aikojen ollut velho Raistlin. Jos et koe kuuluvasi kohderyhmään, niin jätä kirja hyllyyn. Tarina kertoo Raistilin ja Caramonin varttumisesta lapsista sellaisiksi henkilöiksi joina heidät myöhemmissä kirjoissa tunnetaan. Esiintyypä veljesten sisar, Kitiarakin lyhyesti kirjassa. Kerronta on sujuvaa ja nuorukaisten lapsuudesta lukee mielellään, kuitenkin muutamat juonen ratkaisut jättävät pahan maun suuhun. Muutamia yllätyksiäkin löytyy ja mikä tärkeintä, vihdoin saadaan selville mitä korkeimman taikuuden tornissa oikein tapahtui.

Henri Linkinen
Henri Linkinen
Arvosanat 145
Kirja-arviot 0
Viestit 0
huhtikuu 26, 2022
Antoi 9 / 10 arvosanan kirjalle
KiLLPaTRiCK
KiLLPaTRiCK
Arvosanat 227
Kirja-arviot 2
Viestit 352
syyskuu 17, 2021
Antoi 9 / 10 arvosanan kirjalle
Miiwuska
Miiwuska
Arvosanat 210
Kirja-arviot 2
Viestit 0
maaliskuu 15, 2021
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Serafia Alho
Serafia Alho
Arvosanat 63
Kirja-arviot 0
Viestit 0
heinäkuu 19, 2019
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Saija Järvinen
Saija Järvinen
Arvosanat 6
Kirja-arviot 0
Viestit 0
kesäkuu 13, 2019
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle
toukokuu 31, 2019
Antoi 9 / 10 arvosanan kirjalle
joulukuu 16, 2017
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
tammikuu 29, 2017
Antoi 4 / 10 arvosanan kirjalle