Kartanon peto: Kauhuromanttinen lännenromaani
Keskiarvo 4.00
4.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (3)
Kirjahyllytilastot

Kartanon peto: Kauhuromanttinen lännenromaani

Richard Brautigan
Julkaistu: 1977 (Otava)
Alkuperäinen nimi: The Hawkline Monster: A Gothic Western
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, kauhu

Alkuteos ilmestynyt 1974. Suomentanut Jarkko Laine. Sidottu, kansipaperi.

Kartanon peto osoittaa todeksi Hudson Reviewin sanat: ”Richard Brautigan on kirjallisuuden etevimpiä uudistajia ja yksi Amerikan loistavalahjaisimmista ja merkittävimmistä kirjailijoista.” Hänen uusi, huikaiseva kirjansa yllättää nekin lukijat, jotka jo tuntevat aiemmin suomennetut Taimenenkalastus Amerikassa ja Melonin mehu.

Aika on vuosi 1902 ja paikka itäinen Oregon. Taikatyttö, 15-vuotias intiaanityttö tulee erehdyksessä väärään ilotaloon, mutta löytää silti oikeat miehet. Greer ja Cameron suostuvat ja yhdessä kolmikko matkaa neiti Hawklinen lumivallin ympäröimään kartanoon keskelle helteestä hehkuvaa erämaata.

Jääluolissa kuvankauniin neiti Hawklinen tai kuvankauniitten neitien Hawkline talon alla asuu ”peto” joka olisi tuhottava. Mutta petoko on syypää niihin kummallisuuksiin – ei vähiten ihmismielen alueella – jotka hämmentävät hetkeksi jopa Greerin ja Cameronin? Ja missä on professori Hawkline, joka on omistanut elämänsä kemikaaleille luodakseen ihmiskunnalle paremman tulevaisuuden?

Arvoitukset ratkeavat, ovathan Greer ja Cameron asiallisia ja päteviä miehiä.

 

muokattu 18.11.2013

Muita kirjoja joista saatat pitää

Vampyyrin oppipoika (Darren Shanin tarina (sarjakuva), #2)Äänellä jonka kuulet: Spekulatiivisia novelleja sukupuolen moninaisuudestaSata kummaa kertomusta (Kuoriaiskirjat, #7)Maailmanlopun kirjasto ja muita tuomiopäivän tarinoitaMonster High: Ihmissusipäiväkirjat (Monster High, #3)
Paikalla 2 jäsentä ja 50 vierailijaa
mörrimöykky, Freyja
Uusin jäsen: lol kek
Jäseniä yhteensä: 9575