Tarzan ja pikkuväki (Tarzan, #10)
Keskiarvo 3.33
3.33 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (32)
Kirjahyllytilastot

Tarzan ja pikkuväki

Edgar Rice Burroughs
Julkaistu: 1925 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Tarzan and the Ant Men
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, seikkailu

Alkuteos ilmestynyt 1924.

1. laitos: Tarzan ja pikkuväki: Seikkailuromaani Afrikan aarniometsistä. Suomentanut V. Meltti. Kariston nuorisonkirjoja 71. Karisto, 1925.
2. laitos: Tarzan ja pikkuväki. Suomentanut Jaakko V. Tapio. Kannen kuva: Richard M. Powers. Kauppakirjapaino Oy, 1971. Sidottu.
3. laitos: Kirjayhtymä, 1991. Sidottu.

Tarzan joutuu pelottavien nuijanaisten kivikylään, josta hän kuitenkin pääsee pakenemaan viidakkoon.

Sitten hän tapaa polvenkorkuisen sotilaskansan, joka asuu muurahaiskekoja muistuttavissa merkillisissä rakennuksissa. – Syttyy sota, ja Tarzan joutuu toisen muurahaiskansanheimon vangiksi.

Jännittävien seikkailujen jälkeen hänen onnistuu paeta työskenneltyään sitä ennen orjana maanalaisissa louhoksissa. Hän pelastaa neuvokkuuteensa ja voimiinsa turvautuen myös vankina olleen naapurikaupungin prinssin ja kauniin orjatytön, jonka syntyperä paljastuu myöhemmin.

Vihdoin Tarzan löytää tien kotiin läpitunkemattomana pidetyn piikkimetsän kautta – mutta perillä odottaa yllätys.

muokattu 29.12.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ansa (Mahtavat 12, #2)Delfiinin saari (Pronssisoturit, #1)Mestarin kosto (W.A.R.P., #3)Hotelli Tiilenpää (Roistoakatemia, #2)Riimukivet

Kirja-arvioita (1)

Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
2.5
Edgar Rice Burroughsin "Tarzan ja pikkuväki" (Karisto, 1944) oli eräs lapsuuteni suurista lukuelämyksistä, jonka pariin palaamista odotin hyvinkin suuresti. Syystä tai toisesta se oli jäänyt mieleen yhtenä jännittävimmistä ja parhaista Tarzan-seikkailuista. Niinpä olikin mielenkiintoista palata takaisin pikkuväen pariin. Romaanin alussa apinamiehemme lähtee kokeilemaan uutta lentokonetta, mutta retki päättyy onnettomasti kun kone syöksyy maahan tuntemattomalla seudulla. ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 33 vierailijaa
Thialfi
Uusin jäsen: Anders Vacklin
Jäseniä yhteensä: 9452