Tarzan ja kadonnut valtakunta

Edgar Rice Burroughs
Julkaistu: 1942 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Tarzan and the Lost Empire
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, seikkailu

Alkuteos ilmestynyt jatkosarjana lehdessä 1928–29, kirjana 1929.

1. laitos: Tarzan taistelee jälleen. Suomentanut Werner Anttila. Kariston nuorisonkirjoja 117. Karisto, 1942.
2. laitos: Tarzan ja kadonnut valtakunta. Suomentanut Marjatta Jokimäki. Karhu, 1953.
3. laitos: Kauppakirjapaino, 1972. Suomentanut Jaakko V. Tapio. Sidottu.
4. laitos: Kirjayhtymä, 1991. Sidottu.

Tarzanin vanha ystävä pyytää häntä etsimään tutkimusmatkalla kadonutta poikaansa. Tarzan lähtee seuranaan vain pieni uskollinen apinansa, joka palaa takaisin hakemaan apuvoimia. Mutta ennen kuin uljaat wazirit saapuvat, on Tarzan joutunut hengenvaarallisiin seikkailuihin muinaisen Rooman legioonalaisista polveutuvan sotilaskansan keskuudessa.

Hän taistelee gladiaattoreita ja villieläimiä vastaan areenalla, onnistuu kukistamaan hirmuvaltiaan ystäviensä ja jättiläisapinoiden avulla sekä löytää vihdoin ystävänsä pojan aivan yhdennellätoista hetkellä.

(muokattu 30.12.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Historian vartijat: Circus Maximus (Historian vartijat, #2)Painajaisakatemia 3: Hornan hirviöt (Painajaisakatemia, #3)Kesän miekka (Magnus Chase, #1)Myrsky (Viimeinen, #1)Gregin kirous (Eeppisten epäonnistumisten sarja, #2)

Kirja-arvioita (1)

Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut ()
3.0
Edgar Rice Burroughsin "Tarzan taistelee jälleen" (Karisto, 1942) on sarjan kolmastoista romaani. Apinoiden kuningas päätyy tällä kertaa etsimään vuoristoon kadonutta tutkimusmatkailijaa, ja päätyy reissullaan syrjäisen laakson pohjukkaan rakennettuun kaupunkiin, jossa legioonalaisten jälkeläiset elävät kuten Antiikin Roomassa aikanaan. Jos juoni kuulostaa aavistuksen verran tutulta, voi se johtua siitä, että sarjan edellisessä osassa seikkailtiin keskiaikaisessa ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 33 vierailijaa
Rinja
Uusin jäsen: Lena Malena
Jäseniä yhteensä: 8841