Tarzan viidakon valtias (Tarzan, #11)
Keskiarvo 3.13
3.13 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (32)
Kirjahyllytilastot

Tarzan viidakon valtias

Edgar Rice Burroughs
Julkaistu: 1929 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Tarzan, Lord of the Jungle
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, seikkailu

Alkuteos ilmestynyt jatkosarjana lehdessä 1927–28, kirjana 1928.

1. laitos: Karisto, 1929. Tarzan viidakon herra. Suomentanut Valfrid Hedman. Kariston nuorisonkirjoja 89.
2. laitos: Kauppakirjapaino, 1971. Tarzan viidakon valtias. Suomentanut Jaakko V. Tapio. Sidottu.
3. laitos: Kirjayhtymä, 1991. Sidottu.

Tarzan puolustaa viidakkoaan tunkeilijoilta – suurriistan metsästäjiltä ja orjien pyydystäjiltä. Hän on usein vaarassa, mutta viidakon asukkaat pelastavat Valtiaansa.

Vuorten keskellä viidakossa on kaksi ristiretkeläisten perustamaa kaupunkia, joissa heidän jälkeläisensä elävät noudattaen samoja keskiaikaisia tapoja kuin esi-isänsä 750 vuotta aiemmin. Näihin kaupunkeihin kulkeutuu monen viidakkoseikkailijan tie.

Ritarikaupungin prinsessa ja nuori amerikkalainen rakastuvat toisiinsa. Saaliinhimo ja mustasukkaisuus aiheuttavat hengenvaaran, mutta Tarzanin uljas hahmo ilmestyy paikalle juuri, kun tilanne muuttuu epätoivoiseksi. Viidakko pääsee tungettelijoistaan ja onni hymyilee Tarzanin ystäville.

(muokattu 03.12.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

HelkkäThorin vasara (Magnus Chase, #2)Hotelli Tiilenpää (Roistoakatemia, #2)Artemis Fowl: Atlantiskompleksi (Artemis Fowl, #7)Poika nimeltä Joulu (Joulu, #1)

Kirja-arvioita (1)

Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut ()
3.5
Edgar Rice Burroughsin "Tarzan, viidakon herra" (Karisto, 1945) on niitä kirjoja, jotka olen lukenut viimeksi joskus neljännesvuosisata sitten, mutta lukiessani tajusin muistavani tapahtumat edelleen varsin hyvin. Ja miksipä en olisi muistanut, tässähän olivat mukana kaikki ne ainekset, jotka tekevät seikkailuromaanista seikkailuromaanin, ja jotka kutittivat mukavasti kymmenvuotiaan mielikuvitusta. Seikkailun keskiössä on nyt seitsemänsataa vuotta kadoksissa ollut kaupunki, jossa ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 43 vierailijaa
Jukuke
Uusin jäsen: ashleyc16
Jäseniä yhteensä: 9114