Kaksnoukka ja Porkkana (Nuorten toivekirjasto, #215)
Keskiarvo 2.67
2.67 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (3)
Kirjahyllytilastot

Kaksnoukka ja Porkkana

Richard Carpenter
Julkaistu: 1974 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Catweazle
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 1970. Suomentanut Marikki Makkonen. Päällys: Hannu Taina. Sidottu.

Kaksnoukka on velho, mutta vähän taitamaton: vaikka hän kuinka yrittää, taiat eivät tahdo onnistua. Paitsi sinä päivänä, jolloin normannisotilaat hyökkäävät ja yrittävät vangita hänet. Epätoivoissaan Kaksnoukka yrittää pakotaikaansa, ja sepäs onnistuukin, mutta väärällä tavalla.

Kaksnoukka lentää ajan halki eikä välimatkan ja päätyy yhdeksänsadan vuoden päähän Hiidenkivi-nimiselle kalkkunatilalle. Kaikki mitä hän siellä näkee ja kokee, on pelkkää noituutta: autot, puhelimet, sähkö ja muut nykyajan vekottimet. Onneksi Kaksnoukka ensimmäiseksi törmää Porkkanaan, kalkkunatilan omistajan punatukkaiseen pojanvesseliin. Mutta mihin kommelluksiin Porkkana joutuukaan, kun hän yrittää opastaa outoa ystäväänsä hämmentävässä nykyajassa ja kätkeä häntä maailman katseilta!

muokattu 13.11.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Gregor ja rottien koodi (Alismaan tarinat, #5)Puoliksi villi (Half Bad -trilogia, #2)Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille (Neiti Peregrinen eriskummalliset lapset, #1)Caapparin kääty (Roistoakatemia, #1)Haukansilmä (Pronssisoturit, #3)
Paikalla 30 vierailijaa
Uusin jäsen: Anni Korhonen
Jäseniä yhteensä: 9380