Kohti Säätiötä (Säätiö (trilogian laajennus), #4)
Keskiarvo 3.21
3.21 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (35)
Kirjahyllytilastot

Kohti Säätiötä

Isaac Asimov
Julkaistu: 1995 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Forward the Foundation
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Osallistu keskusteluun (viestejä 10 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1993. Suomentanut Jorma-Veikko Sappinen. Sci-fi-sarja. Sidottu.

Kohti Säätiötä on se kirja, jota Isaac Asimovin fanit ovat odottaneet. Se on Säätiö-sarjan seitsemäs ja viimeinen teos, jonka Asimov sai valmiiksi juuri ennen kuolemaansa.

Kirjan tapahtumat sijoittuvat ajallisesti Säätiön alkusoiton ja Säätiön väliin. Asimov paljastaa vihdoinkin tapahtumat, jotka johtivat Galaktisen Imperiumin tuhoon, ja uhraukset, joita vaaditaan Säätiön syntymiseen.

Romaani tuo uutta vivahteikkuutta moniin edellisistä osista tuttuihin hahmoihin: Hari Seldoniin, psykohistorian luojaan ja Säätiön isään; Cleon I:seen, omahyväiseen ja kärttyisään Imperiumin hallitsijaan, joka on tuomittu jäämään Entunin dynastian viimeiseksi perilliseksi; Dors Venabiliin, Seldonin vaimoon, jonka elämäntyönä on pitää miehensä hengissä hinnalla millä hyvänsä; ja Wanda Seldoniin, lahjakkaaseen pojantyttäreen, jonka haltuun Seldon uskoo suurimman luomuksensa, Toisen Säätiön.

muokattu 05.07.2011

Muita kirjoja joista saatat pitää

Peloton (Kadonnut laivasto, #2)Kohtalot (Viillot, #2)Tuhat kerrosta: Pudotus (Tuhat kerrosta, #1)Uusi maa (MaddAddam-trilogia, #3)Musta mies
Paikalla 4 jäsentä ja 43 vierailijaa
Jussi, Wanda, Mustelmann, Rinja
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455