Pyhimys pääsee asiaan

Leslie Charteris
Julkaistu: 1968 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: The Last Hero
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: jännitys

Pyhimys pääsee asiaan: Jännitysromaani. Alkuteos ilmestynyt 1930. Teokseen merkitty alkuteokseksi The Saint Closes the Case 1941, joka on The Last Hero -teoksen uusi laitos. Suomentanut Soini Talaskivi. Nidottu.

Pyhimys pääsee jälleen asiaan ollessaan ajelulla keskellä yötä tyttönsä Patrician kanssa Englannin maaseudulla. Kummallisen kirkas, häilyvä valo yksinäisen talon ikkunasta vetää häntä vastustamattomasti puoleensa ja niinpä Pyhimys hetken kuluttua katselee ikkunan takaa sensaatiomaista esitystä. Sotaministeriön edustajien läsnäollessa professori Vargas kokeilee kauko-ohjattavaa 'sähköpilveä', joka omituisesti ryömien polttaa kaiken tuhkaksi tieltään. Näytös on henkeä salpaava ja ulkopuolisia tarkkailijoita on muitakin kuin Pyhimys. Jättiläiskokoinen mies sortuu hänen jalkoihinsa kun hän juoksee takaisin autolleen. Pyhimyksen ei tarvitse kauankaan miettiä tajutakseen professori Vargaksen keksinnön merkityksen ylivoimaisena tuhoaseena, on vain estettävä sen joutuminen vääriin käsiin, etenkin vieraan vallan edustajan Mariuksen käsiin – miehen, jonka yli Pyhimys juoksi yksinäisen talon puutarhassa. Pyhimyksellä on nyt uransa ihmeellisin seikkailu edessään

(muokattu 26.09.2015)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ensimmäinen siirtokunta (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #1)TuliVarjeltu rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta, #6)Peilikaupunki (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #3)Ansassa (Kevätuhrit, #2)
Paikalla 2 jäsentä ja 48 vierailijaa
Shadow, Jupe
Uusin jäsen: pupu ystävä
Jäseniä yhteensä: 8804