Säätiö veitsen terällä (Säätiö (trilogian laajennus), #1)
Keskiarvo 3.42
3.42 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (50)
Kirjahyllytilastot

Säätiö veitsen terällä

Isaac Asimov
Julkaistu: 1984 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Foundation's Edge
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Avainsanat: hugo-palkinto, locus-palkinto
Osallistu keskusteluun (viestejä 10 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1982. Suomentanut Pekka Markkula. Sci-fi -sarja. Sidottu. 2. nidottu laitos 2011.

Hugo-palkinto 1983, Locus-palkinto (paras sf-romaani) 1983. Nebula-palkintoehdokas 1982.

Ensimmäisen Säätiön perustamisesta on kulunut 498 vuotta. Muulin toiminta on pysäytetty, hänet on nujerrettu, ja Säätiö on voimansa huipulla. Mutta psykohistorioitsija Hari Seldoni haamu, hänen odottamaton näyttäytymisensä holografikuvana, herättää epäilyksiä Golan Trevizen mielessä, ja nuori poliitikko esittää Selvonin suunnitelmaan kohdistuvan epäilyksensä avoimesti valtuuston kokouksessa.

Pormestari Harla Branno kostaa tämän röyhkeyden: Trevize tuomitaan maanpakoon, matkalle avaruuteen, eikä hänellä ole paluuta, ennen kuin hän on saanut selville totuuden. Onko Toinen Säätöä vielä olemassa ja vieläkö sillä on henkinen valta ohjailla ihmiskunnan historiaa, valta ratkaista koko ihmiskunnan kohtalo?

Noin 30 vuoden tauon jälkeen jatkuu jännittävä Säätiötrilogia (Säätiö, Säätiö ja Imperiumi, Toinen Säätiö), huippumenestyksen saavuttanut teossarja, jossa Asimovin humaanis-tekninen elämänkäsitys viettää riemuvoittoaan. Neljännessä osassa myös roboteilla, Asimovin lempilapsilla, on tärkeä tehtävä.

muokattu 23.01.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Salatun voiman kaupunki (Mystic City, #1)Tähtikirkas (Tähtitrilogia, #1)Teräksinen tsaari (Oswald Bastable, #3)Perijätär (Valinta-sarja, #4)Kvanttivaras (Kvanttivaras-trilogia, #1)
Paikalla 66 vierailijaa
Uusin jäsen: Per Horjanheimo
Jäseniä yhteensä: 9457