Neljä suurta (SAPO, #216)
Keskiarvo 3.81
3.81 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (26)
Kirjahyllytilastot

Neljä suurta

Agatha Christie
Julkaistu: 1978 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Big Four
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, jännitysrikoskirjallisuus

Alkuteos ilmestynyt 1927. Suomentanut Anna-Liisa Laine. Fantasia, rajatapaus.

1. painos: WSOY, 1978. SAPO 216. Nidottu.
3. painos: Loisto, 2007. Nidottu.

Hercule Poirotilla on niin kova pähkinä purtavana, että hänen on otettava avukseen kaksoisveljensä Achille Poirot. Vastustajana ei näet ole mikään surkea myrkynsekoittaja eikä kodikas murtomies, vaan Neljä suurta, rikollisten ylimystöön kuuluvan tuhojärjestön johtokunta. Se tavoittelee valtaa ja sillä on keinot sen saavuttamiseksi: terävät aivot, suuri raha sekä murhiin kouliutunut asiamiesverkosto.

Kaikki alkaa siitä, kun outo mies ilmestyy sokkitilassa Poirotin makuuhuoneeseen kuolemaan. Koplan jäljittäminen vie Hercule Poirotin ja hänen pikemminkin uskollisen kuin älykkään Watsoninsa seikkailusta toiseen. Tapaukset näyttävät erillisiltä, mutta kaikissa on yhteisenä tekijänä Neljä suurta.

muokattu 23.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Peto (Mustan tikarin veljeskunta, #14)RadiosalapoliisitPimeyden rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta, #1)Kultainen naamio (Fu Manchu, #5)Kuu itkee verta

Kirja-arvioita (1)

Lerppu avatar
Kirjoittanut
2.0

Kevyt lukukokemus, jossa on Agatha Christiemäistä veikeyttä. Poirotin hahmon charmi on rikkomatonta. Romaani ei kuitenkaan ole juonellisesti kauhean mieleenpainuva.

 

Paikalla 52 vierailijaa
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376