Myrsky nousee
Keskiarvo 3.82
3.82 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (11)
Kirjahyllytilastot

Myrsky nousee

Tom Clancy
Julkaistu: 1987 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Red Storm Rising
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, jännitys

Alkuteos ilmestynyt 1986. Suomentanut Reima Uusitalo. Päällys: Osmo Omenamäki. Sidottu, kansipaperi.

Fundementalistiset muslimit räjäyttävät avainasemassa olevan neuvostoliittolaisen öljynjalostamon. Ennestäänkin rankka öljypula kehittyy katastrofaaliseksi, ja Neuvostoliitto havaitsee, ettei sillä ole valinnan varaa. Säilyttääkseen asemansa sen on saatava haltuunsa Persianlahden öljy. Samalla sen on keksittävä keino estää Atlantin liittoa kostamasta. Ja se keksitään: se on Punainen myrsky, uskalias neljän kuukauden toimintasuunnitelma, jonka tarkoituksena on horjuttaa Lännen tasapainoa ja luhistaa jo ennakolta kaikki vastarinnan mahdollisuudet. Jännitys kiristyy äärimmilleen – ja sitten romaani räjähtää täyteen Neuvostoliiton asevoimien ruhjovaa voimaa, kun ne vyöryvät Eurooppaan ja Pohjois-Atlantille. Länsi toteaa joutuneensa sotaan, josta uhkaa tulla ratkaisu kamppailuun koko maailman herruudesta.

Tulevaisuuden suursota – kolmas maailmansota – on täyttä todellisuutta amerikkalaisen sotapeli- ja tietokone-ekspertin toisessa romaanissa, joka lähes koko viime vuoden on ollut Yhdysvaltojen eniten myytyjä kirjoja. Myrsky nousee on ainutlaatuinen konventionaalisen sodan kuvaus, kuvaus hermojarepivistä taisteluista maalla, merellä ja ilmassa. Tässä kirjassa aseet puhuvat – mutta millaiset aseet!

”Loistavaa sotilaallista fantasiaa – ja aivan liian lähellä todellisuutta, jotta sitä voisi lukea rauhallisin mielin. – Washington Post

muokattu 08.02.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Verhottu voimaPeilikaupunki (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #3)Kukaan ei kaipaa sinuaLaitosEnsimmäinen siirtokunta (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #1)
Paikalla 38 vierailijaa
Uusin jäsen: Ilona
Jäseniä yhteensä: 9574