Säätiö ja Maa (Säätiö (trilogian laajennus), #2)
Keskiarvo 3.32
3.32 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (47)
Kirjahyllytilastot

Säätiö ja Maa

Isaac Asimov
Julkaistu: 1991 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Foundation and Earth
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Osallistu keskusteluun (viestejä 10 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1986. Suomentanut Pekka Markkula. Päällys: Heikki Kalliomaa. Sci-fi-sarja. Sidottu.

Locus-palkintoehdokas (sf-kirjat) 1987.

Isaac Asimovin kuuluisa Säätiö-sarja kertoo ajasta, jolloin ihmiskunta on siirtynyt pois maapallolta Linnunradan toisille planeetoille. 25 miljoonaa asutettua planeettaa hallitsee voimakas Imperiumi. Linnunradan herruudesta käytävässä taistelussa näyttelevät merkittävää osaa kaksi psykohistorian ajatukselle perustuvaa yhteisöä, Ensimmäinen ja Toinen Säätiö.

Säätiö-sarjan viides romaani alkaa siitä, mihin edellinen, Säätiö veitsen terällä, päättyi. Imperiumista karkotettu poliittinen kapinallinen Golan Trevize on lähtenyt professori Janov Peloratin kanssa etsimään tarunomaista Maata, jolta ihmissuku on saanut alkunsa. Salaperäisten laskelmien avulla he löytävät kiellettyjä maailmoita, eivätkä vaaroista huolimatta malta olla niitä tutkimatta. Ratkeaako Maan arvoitus, kun Kaukotähti-avaruusalus laskeutuu meren peittämän planeetan saarelle, ja matkalaiset saavat selville, että planeetta on Alfa ja saari on nimeltään Uusi Maa?

muokattu 26.08.2012

Muita kirjoja joista saatat pitää

Fraktaaliruhtinas (Kvanttivaras-trilogia, #2)UtopiaDarlah: 172 tuntia KuussaPitkä utopia (Pitkä Maa, #4)Viillot (Viillot, #1)
Paikalla 2 jäsentä ja 44 vierailijaa
Pisania, Fievre
Uusin jäsen: Per Horjanheimo
Jäseniä yhteensä: 9457