Musiikkia miesäänille ja lentäville lautasille

Howard Waldrop
vaihtoehtohistoria, novellikokoelma
Musiikkia miesäänille ja lentäville lautasille - Howard Waldrop7.66

Valikoima alkuteoksista Howard Who? (1986) ja All About Strange Monsters of the Recent Past (1987). Suomentanut Jan Hlinovsky. Esipuhe: Howard Waldrop. Kannen kuva: Elina Ahonen. Nidottu.

Tähtivaeltaja-palkintoehdokas 2008.

Sisältö:

  • Johdanto: Paavo ja minä
  • Rumat kanat
  • Vihreä veli
  • Mary Margaret Tiekarhu
  • Ihmisvuori Katkero
  • Vapaata riistaa
  • Tänä yönä leijonat uinuvat
  • Musiikkia miesäänille ja lentäville lautasille

Howard Waldrop on yksi aikamme omaperäisimmistä kirjailijoista. Monet hänen töistään voidaan lukea vaihtoehtohistoria-nimikkeen alle, mutta useimpien tarinoiden kohdalla tarkka luokittelu on yhtä hankalaa kuin turhaakin. Jokainen Waldropin tarinoista on omanlaisensa. Tähän kokoelmaan on koottu helmiä hänen uransa alkupuolelta, mm. tarinoita zen-sumopainijoista, mustista katulaulajista, intiaanien traktorivetokilpailuista ja afrikkalaisista näytelmäkirjailijoista. Mukana on myös Waldropin tunnetuin teos, Nebula- ja World Fantasy -palkittu Rumat kanat.

”Science fictionin piirissä tai sen ulkopuolellakaan ei ole koskaan ollut toista hänenlaistaan. Kadehdin niitä, joille tämä on ensi kosketus Waldropin töihin.” – George R. R. Martin

”Howard Waldrop on yksi parhaista elossa olevista novellisteista... Howardin tarinat ovat elämää suurempia, mutta jotenkin ne onnistuvat koskettamaan sen sisintä olemusta.” – Jack Dann

”Nyrjähtäneellä huumorilla pippuroituja hämmästyttäviä ja ihastuttavia kertomuksia. – Tähtivaeltaja-palkintoraati

Arvosana kirjalle


Julkaistu: lokakuu 2, 2007
Kustantaja: Kirjava
Tyylit: vaihtoehtohistoria, novellikokoelma
Arvosanalla: 7.66/10
Arvosanoja: 9
Muokattu: elokuu 11, 2009

Spekulatiivisen fiktion mestareita -kirjasarja

Sarja esittelee arvostetuimpia sf-kirjailijoita tarkoista genrerajoista välittämättä. Mukaan mahtuu modernia fantasiaa, klassista tieteiskirjallisuutta, surrealistista kauhua sekä maagista realismia – ja kaikkia siltä väliltä. Kummallisia lukuhetkiä!
Pimeälipas ja muita kertomuksia7.64
Aarteita ja muistoesineitä7.90
Musiikkia miesäänille ja lentäville lautasille7.66