Yö saapuu
Keskiarvo 3.81
3.81 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (36)
Kirjahyllytilastot

Yö saapuu

Isaac Asimov, Robert Silverberg
Julkaistu: 1994 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Nightfall
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi

Alkuteos ilmestynyt 1990. Suomentaneet Sari Kallioinen ja Anita Puumalainen. Päällys: Jukka Murtosaari. Nidottu.

Yö saapuu vuodelta 1941 on yksi tieteiskirjallisuuden pyhimpiä tekstejä. Tämä tieteisnovellien Citizen Kane on aina lähellä kärkeä, kun alan harrastajat innostuvat äänestämään kaikkien aikojen parasta scifi-tarinaa. Vuonna 1990 Asimov laajensi legendaarisen novellinsa romaaniksi apunaan toinen raskaan sarjan kirjailijanimi Robert Silverberg. Alkuperäisnovelli on sijoitettu tämän romaanin keskivaiheille.

Tapahtumat sijoittuvat Kalgashin planeetalle, joka kerran 2000 vuodessa vaipuu täydelliseen pimeyteen. Hulluksi tekevä pimeys tulee aina yllätyksenä Kalgashin asukkaille, jotka tekevät mitä tahansa valoa saadakseen – pian on planeetan kehittynyt sivilisaatio taas pirstaleina, ja historia joutuu alkamaan uudesta nollapisteestä.

muokattu 22.04.2010

Muita kirjoja joista saatat pitää

Sata kummaa kertomusta (Kuoriaiskirjat, #7)Time Riders (Time Riders, #1)Ansassa (Kevätuhrit, #2)Tuhat kerrosta: Huipulla (Tuhat kerrosta, #2)Teemestarin kirja

Kirja-arvioita (1)

Carthanie avatar
Kirjoittanut
3.0
Parhaiten tämä tarina toimii alkuperäisessä asussaan, eli novellina, joka ei turhaan ole yksi maailman parhaista tieteisnovelleista. Kirjana oikeastaan tarinan koko viehätys ja terä katoaa tylsäksi. Miksi pitää lisätä pituutta jo lähes täydelliseen tarinaan? Kirjan lukee kyllä, on se ihan ok, mutta silti pettymys. Siinä vaiheessa kun "lopputekstien" pitäisi tulla ja lukija pitäisi jättää suu auki haukkomaan henkeään, tuijottaen haltioituneena mielikuviinsa, niin tarina ... (lisää)
Paikalla 3 jäsentä ja 40 vierailijaa
Jussi, LordStenhammar, Skie
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384