Atlantis (Dirk Pitt, #15)
Keskiarvo 3.79
3.79 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (12)
Kirjahyllytilastot

Atlantis

Clive Cussler
Julkaistu: 2000 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Atlantis Found
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, jännitys

Alkuteos ilmestynyt 1999. Suomentanut Arto Häilä. Päällyksen kuva: Lawrence Ratzkin.

1.–2. painos: WSOY, 2000. Sidottu, kansipaperi.
3. painos: Loisto, 2001. Nidottu.

Cussler on loistovedossa! Ansa on viritetty, kello tikittää: maailman kohtalo on yhden miehen käsissä!

Syyskuussa 1858 valaanpyytäjät törmäävät Etelämantereen vesillä laivanhylkyyn, josta löytyy kuoliaaksi jäätynyt miehistö ja arvokkaita muinaisesineitä. Niistä upein on musta pääkalloveistos.

Maaliskuussa 2001 tutkijat hämmästelevät outoja kirjoitusmerkkejä Coloradon kultakaivoksesta löydetyssä kammiossa vuoren uumenissa. Hetkeä myöhemmin huumaava räjähdys tukkii heidän ulospääsytiensä.

Huhtikuussa 2001 Dirk Pittin merentutkimusryhmän alus joutuu hyökkäyksen kohteeksi Etelämantereen vesillä – vastapuolena on sukellusvene, joka on ilmoitettu kadonneeksi 56 vuotta sitten...

Tutkimukset vievät Dirk Pittin keskelle ikivanhaa salaisuutta, jolla on ajankohtaiset, pelottavat seuraukset. Hänen on voitettava pirullinen vastustaja, jotta voisi pelastaa koko maapallon tuholta.

”Dirk Pitt on James Bondin ja Jacques Cousteaun yhdistelmä. Hänen seikkailunsa ovat kihelmöivän jännittäviä – ne on pakko lukea yhdeltä istumalta”, kirjoittaa Daily News (New York).

muokattu 18.02.2010

Muita kirjoja joista saatat pitää

Venäläisen lohikäärmeen tapausSusanin vaikutusThe Ghost Network: Käynnistä (The Ghost Network, #2)Wayward Pines: Ei pakotietä (Wayward Pines, #1)Pahan atolli
Paikalla 1 jäsen ja 45 vierailijaa
Mustelmann
Uusin jäsen: Niko
Jäseniä yhteensä: 9740