Teräsluolat

Isaac Asimov
Julkaistu: 1974 (Kirjayhtymä)
Alkuperäinen nimi: The Caves of Steel
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Osallistu keskusteluun (viestejä 10 kpl)

Alkuteos ilmestynyt jatkokertomuksena 1953, kirjana 1954. Suomentanut Matti Kannosto. Sidottu, kansipaperi.

Vuoden 1954 Retro-Hugo-palkintoehdokas 2004.

Avaruuskaupungin johtava tiedemies oli murhattu. Etsivä Lije Baley ei lainkaan pitänyt ajatuksesta, että hänen apunaan murhan tutkimuksissa olisi avaruuslainen.

Vielä vähemmän hän oli innostunut saadessaan tietää, että etsivä Olivaw oli robotti, ulkomuodoltaan ja toiminnoiltaan täysin ihmisen kaltainen, mutta ilman inhimillisiä puutteita. Ja nyt se oli pantu tutkimaan suunnittelijansa kuolemaa!

Miksi tiedemies oli murhattu? Oliko murhaaja ihminen vai robotti, avaruuslainen vai maan asukas? Vastaukset oli löydettävä nopeasti jättiläiskaupungin valtavasta teräsluolasta, sillä kysymyksessä oli enemmän kuin yhden miehen kuolema.

muokattu 02.02.2013

Muita kirjoja joista saatat pitää

Wayward Pines: Salaisuus (Wayward Pines, #2)Taipumaton (Kadonnut laivasto, #1)Poltettu maa (Maze Runner, #2)Teemestarin kirjaValinta (Valinta-sarja, #1)

Kirja-arvioita (1)

Eija avatar
Kirjoittanut
3.0

Tersäluolat oli ihan kiva murhan selvittely tarina. Kuitenkin mielikuva siitä, että Teräsluolien jatko-osa Alaston aurinko, jonka luin 10 vuotta sitten, olisi ollut parempi. 50-luvulla kirjoitetun tarinan naiskuva oli melkoisen huvittavaa luettavaa – tälläkään kertaa ei potuttanut, se on se ajankuva. Liikkuvat jalkakäytävät, hidastus kaistoineen taisi olla päivän sana vuoden 1953 tienoilla sillä luin tasan vuosi sitten toisen aikalaiskirjan Aikakoneen salaisuus, jossa esiteltiin sama jalkakäytävä idea kuin Teräsluolissa. (4.9.2019)

Paikalla 2 jäsentä ja 70 vierailijaa
Keskiyön kyyhkynen, Fievre
Uusin jäsen: fiona
Jäseniä yhteensä: 9325