Aamunkoiton robotit (Robotit, #3)
Keskiarvo 3.35
3.35 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (34)
Kirjahyllytilastot

Aamunkoiton robotit

Isaac Asimov
Julkaistu: 1987 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Robots of Dawn
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Osallistu keskusteluun (viestejä 10 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1983. Suomentanut Pekka Markkula. Sidottu, kansipaperi.

Hugo-palkintoehdokas 1984.

Eletään Galaksin valloituksen aamuhämärää, robottien vaikutusvallan sarastusvaihetta. Terra on sulkeutunut itseensä, ja spacer-maailmat, joista Aurora on ensimmäinen ja voimakkain, ovat periaatteellisen ratkaisun edessä: jättääkö avaruuden asumattomien planeettojen uudisrakennustyö roboteille vai huolehtiako siitä ihmisvoimin?

Tässä kuviossa Teräsluolista ja Alastomasta auringosta tutulla Maan poliisilla, Elijah Baleylla, on kauhukseen avainasema. Baleyn pitää selvittää, kuka aiheutti ihmismuotoisen auroralaisrobotin tuhon: siitä syytetään etevintä robottiasiantuntijaa. Jos hänen syyttömyyttään ei pystytä todistamaan, tobottien kannattajat voittavat.

Aamunkoiton robotit
on sekä salapoliisiromaani että tulevaisuuden historia. Robotit inhimillistyvät entisestään, ja Asimovin kerronnassa lähestytään vähitellen pistettä, jossa Robotti- ja Säätiö-sarja lähenevät toisiaan.

muokattu 02.02.2013

Muita kirjoja joista saatat pitää

GrandvilleKonejumalat (Routasisarukset, #3)Halki ikiyön (Paljaan taivaan alla, #2)Heltymätön (Kadonnut laivasto, #5)Perijätär (Valinta-sarja, #4)
Paikalla 1 jäsen ja 52 vierailijaa
Valerie
Uusin jäsen: sulavsalim
Jäseniä yhteensä: 9559