Robotit ja Imperiumi (Robotit, #4)
Keskiarvo 3.38
3.38 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (24)
Kirjahyllytilastot

Robotit ja Imperiumi

Isaac Asimov
Julkaistu: 1989 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Robots and Empire
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Osallistu keskusteluun (viestejä 10 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1985. Suomentanut Pekka Markkula. Päällys: Heikki Kalliomaa. Sidottu, kansipaperi.

Locus-palkintoehdokas (sf-kirjat) 1986.

On kulunut kaksisataa vuotta aamunkoiton roboteista ja maan rakastetun poliisin, Elijah Baleyn, kuolemasta. Avaruuden tulevaisuus on käännekohdassa; vaikka uhkaavat Spacer-maailmat ovat heikentyneet, tohtori Kelden Amadiro ei ole unohtanut nöyryyttävää tappiota, jonka Elijah Baley hänelle tuotti. Nyt tohtori on entistä päättäväisempi: hän aikoo tuhota Maan.

Mutta tohtori ei ole ottanut huomioon Lady Gladiaa. Auroran kaunotarta ja Elijahin uskottua, joka on pyhästi luvannut pysäyttää Spacer-maailmat. Yhdessä robottiystäviensä Daneelin ja Giskardin kanssa Lady Gladia viimeistelee operaatiota jonka onnistuminen – tai epäonnistuminen – lopullisesti ratkaisee Maan ja kaikkien sen asukkaiden kohtalon.

Robotit ja imperiumi on mieltä ja mielikuvitusta kiihdyttävää tieteiskirjallisuutta, uusin voitto Isaac Asimovin pitkällä uralla. Se ei ole ainoastaan huimaavaa jatkoa Aamunkoiton roboteille vaan se myös kutoo kekseliäästi yhteen Asimovin klassiset Imperiumi- ja Robotti-sarjat.

muokattu 02.02.2013

Muita kirjoja joista saatat pitää

Salatun voiman kaupunki (Mystic City, #1)Kohtalo (Siilon saaga, #3)Viallinen (Viallinen, #1)Tuhat kerrosta: Pudotus (Tuhat kerrosta, #1)Tarkoitettu (Tarkoitettu-trilogia, #1)
Paikalla 25 vierailijaa
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455