Hyviä enteitä
Keskiarvo 4.31
4.31 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (230)
Kirjahyllytilastot

Hyviä enteitä

Terry Pratchett, Neil Gaiman
Julkaistu: 1992 (Jalava)
Alkuperäinen nimi: Good Omens
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: enkelit, huumori, noidat, tv-sarja, uskonto

Alkuteos Good Omens: The Nice and Accurate Prophecies of Agnes Nutter, Witch ilmestynyt 1990.

1. laitos: Hyviä enteitä: Noita Agnes Nutterin Hienot ja Oikeat Ennustukset. Jalava, 1992. Suomentanut Marja Sinkkonen. Tennysonin runon suomennos Matti Kannosto. Kansi: Jari Rasi. Jalavan kauhusarja 17. Nidottu.
2. laitos: Hyviä enteitä: Noita Agnes Nutterin tarkat ja huvittavat ennustukset. Jalava, 2020. Sisältää kirjailijoiden esipuheen ja jälkisanat alkuteoksen vuoden 2006 laitoksesta. Suomentanut Mika Kivimäki. Tv-sarjakansi. Sidottu.

World Fantasy -palkintoehdokas 1991, toinen sija Locus-palkintoäänestyksessä (fantasiakirjat) 1991.

Noita Agnes Nutter kirjoittaa Hienoissa ja Oikeissa Ennustuksissaan, että maailmanloppu koittaa eräänä lauantaipäivänä.

Demoni Crowleylla ja hänen vanhalla ystävällään – ups, vihamiehellään siis – enkeli Aziraphalella on miettimistä. Miten estää maailmanloppu, kun maan päällä oikeastaan on niin mukavaa?

Ei auta. On estettävä Helvetin enkelten eteneminen, on pysäytettävä noidanetsijäin armeija (kaikki kaksi soturia), ja, huhhuh, nitistettävä itse antikristus.

Mikä häpeä. Antikristus nimittäin on mitä miellyttävin yksitoistavuotias nuorimies...

HYVIÄ ENTEITÄ on ratkiriemukas maailmanlopun visio. Kuulostaako ristiriitaiselta? Sarjakuvakäsikirjoittajina tunnetut Terry Pratchett ja Neil Gaiman irvailevat maailman menoa häpeämättömästi ja kutkuttavan osuvasti. Tosikot älkööt vaivautuko.

muokattu 11.07.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Noidan veli (Chrestomancin maailmat, #1)Carpe jugulum (Kiekkomaailma, #23)Tähtihattu (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #3)Naamiohuvit (Kiekkomaailma, #18)Noitia maisemissa (Kiekkomaailma, #12)

Kirja-arvioita (2)

Elitistisika avatar
Kirjoittanut
4.0
K:Mitä tapahtuu, kun yhdistää Neil Gaimanin ja Terry Pratchettin? V:Aivan hillittömän hauska ja kiero teos, jota ei voi laskea käsistään! Ihanasti historialliset yksityiskohdat noitavainoineen vedetty mukaan ja ehkä "vähän" vääristelty. Jos Kiekkomaailma kolahtaa, kolahtaa hyvät enteetkin.
Nafisan avatar
Kirjoittanut
3.5

Hyviä enteitä eli Noita Agnes Nutterin Hienot ja Oikeat Ennustukset on ensimmäinen Terry Pratchettilta suomennettu teos  ja se alkaa nykyään olla varsin harvinainen kirja kirjastoissakin. Hyviä enteitä ei kuitenkaan ole järjestyksessään ensimmäinen Pratchettin kirjoittama romaani, joka siis on vuonna 1983 ilmestynyt Magian värit (suomennettu vasta vuonna 2000). Kiekkomaailmoja ei ole jostain syystä suomennettu järjestyksessä, ja ensimmäinen suomeksi käännetty osa sarjasta ... (lisää)

Paikalla 1 jäsen ja 21 vierailijaa
FreakyMike
Uusin jäsen: erkki aleksejeff
Jäseniä yhteensä: 9640