8.14

Alkuteos ilmestynyt 1987.

1. laitos: Musta torni II: Kolme korttia pakasta (The Dark Tower II: The Drawing of the Three). Book Studio 1993. Suomentanut Kari Salminen. Nidottu.
2. laitos: Tammi, 2005. Suomentanut Kari Salminen. Kuvitus: Phil Hale. Sidottu.

Musta torni -sarjan toisessa osassa Rolandin eteen aukeaa kolme ovea, jotka vievät hänet New Yorkiin kolmena eri aikana. Kustakin ovesta Roland vetää omaan maailmaansa yhden ihmisen. Vuodesta 1987 mukaan tulee heroiinikoukussa elävä Eddie Dean. Vuodesta 1964 matkaan tulee nainen, jonka ruumiissaa elää kaksi naista: kansalaisoikeusaktivisti Odetta Susannah Holmes sekä väkivaltainen ja viekas Detta Walker. Vuodessa 1977 oven takana piileksii psykopaattinen Jack Mort. Tarokkiennustuksen mukaa Roland kohtaa matkallaan Vangin, Varjojen Leidin ja Kuoleman. Onko Roland nyt löytänyt heidät?

Stephen Kingin Musta torni -sarja tarjoaa unohtumattoman lukuelämyksen niin fantasian, kauhun kuin scifinkin ystäville. Revolverimies Rolandin matka kohti salaperäistä Mustaa tornia muodostaa ainutlaatuisen laajan yhtenäisen kokonaisuuden, johon on luvassa kaikkiaan seitsemän osaa.

Oma arvosanani kirjalle


Julkaistu: 1993
Kustantaja: Tammi
Tyylit: fantasia > synkkä fantasia
Avainsanat: tieteisfantasia, western
Alkuperäinen nimi: The Drawing of the Three
Arvosanalla: 8.14/10
Arvosanoja: 177
Tietoja päivitetty 08.05.2017

Kirja-arvioita (6)

tintti89 avatar
Kirjoittanut tintti89 15.10.2007
8/10
Kirja on huomattavasti parempi kuin sarjan edellinen osa. Sen juoni on hieman erilainen ja kulkee sujuvasti eteenpäin joitain pieniä kohtia lukuunottamatta. Kirjan kerronta on hyvää ja se on kirjoitettu sujuvasti. Kirjan henkilöillä on kaikilla omia ongelmiaan. Vaikka heistä ei kukaan ollut aivan normaali tavis, kirjan henkilöt olivat kuitenkin mielenkiintoisia. Varsinkin Detta/Odetta Walker oli saatu tuntumaan todenmukaiselta. Hieman kirjan lopussa häiritsi Jack Mortin ... (lisää)
Jehudiel avatar
Kirjoittanut Jehudiel 29.03.2009
10/10
Tämä kirja on Musta torni-sarjan parempaa osapuolta, toisin kuin turhan pitkäveteinen Velho. Tämä on samalla hyvällä tavalla vauhdikas, kuin Joutomaa seuraavassa osassa ja paljon eheämpi ja parempi kokonaisuus, kuin Revolverimies. Pidän erityisesti kirjan osista, joissa Roland vierailee New Yorkissa. Hyvä kirja, tähän mennessä luetun Musta torni-sarjan parhaimmistoa Joutomaan kanssa.
LongWalk avatar
Kirjoittanut LongWalk 02.05.2018
8/10

Yllättävän hyvän teoksen saa tehtyä vaikka pääosin kaikki tapahtui varsin yksitoikkoisella rannalla. Epätoivon kaupunki ja Piina osoittavat Kolmekorttia pakasta-teoksen lisäksi että King hallitsee tarinankerronnan varsin rajatussakin miljöössä. Toistaiseksi Ronald ei ole taas yksin

Cliffer666 avatar
Kirjoittanut Cliffer666 27.07.2017
7/10

Matka jatkuu siitä, mihin ensimmäisessä osassa jäätiin. Roland on saavuttanut ensimmäisen kirjan tavoitteensa ja oikeastaan vasta nyt varsinainen matka kohti Tornia voi kunnolla alkaa. Heti ensimmäiseksi on huomioitava pituus, kirja on kutakuinkin tuplat ensimmäisestä. Tässä osassa keskitytään pitkälti ka-tet:in kokoamiseen, siis toisin sanoen sen joukkion, jonka kohtalo on nivoutunut Rolandin tavoitteen ja Tornin ympärille. Myös kerronnallisessa tyylissä on havaittavissa ... (lisää)

Nokka10 avatar
Kirjoittanut Nokka10 10.03.2015
10/10
Kirja oli todella hyvä, jos kirjasarjan muutkin osat ovat tämän kaltaisia, niin koko sarja saa minulta arvosanaksi 5/5. Suosittelen lukemaan. :)
Mainadi avatar
Kirjoittanut Mainadi 21.07.2013
4/10
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]