Joutomaa

Stephen King
fantasia > synkkä fantasia
Joutomaa (Musta torni, #3)8.10

Alkuteos ilmestynyt 1991.

Kolmas sija Locus-palkintoäänestyksessä (kauhuromaanit) 1992.

1. laitos: Musta torni III: Joutomaa (The Dark Tower III: The Waste Lands). Suomentanut Kari Salminen. Book Studio 1993. Nidottu.
2. laitos: Tammi, 2005. Suomentanut Kari Salminen. Kuvitus: Ned Dameron. Sidottu.

Musta torni -sarjan kolmannessa kirjassa revolverimies Rolandin matkakumppaneina ovat Eddie ja Susannah Dean, jotka saavat huomata, että jotain on pahasti vialla. Vaikuttaa siltä, kuin Roland olisi vääjäämättä tulossa hulluksi. Hänen muistinsa on jakautunut kahtia. Jake, toisen maailman asukki joka on kuollut jo kahdesti, ei jätä Rolandin mieltä rauhaan. Hän pyrkii takaisin Rolandin luo, mutta ensin on löydettävä avain maailmojen väliseen oveen.

Rolandin ja hänen joukkionsa matka kulkee suuren metsän ja avarien tasankojen poikki aavemaiseen Ludin kaupunkiin, joka oudolla tavalla muistuttaa New Yorkia. Maailmaa koossa pitävä Säde kulkee Ludista joutomaan halki suoraan kohti Mustaa tornia, ja Sädettä pitkin kulkee pirullinen, arvoituksia rakastava juna nimeltä Blaine...

Stephen Kingin Musta torni -sarja tarjoaa unohtumattoman lukuelämyksen niin fantasian, kauhun kuin scifinkin ystäville. Revolverimies Rolandin matka kohti salaperäistä Mustaa tornia muodostaa ainutlaatuisen laajan yhtenäisen kokonaisuuden, johon on luvassa kaikkiaan seitsemän osaa.

Keskustelua foorumilla :: viestejä 225 kpl
Arvona kirjalle


Julkaistu: 1993
Kustantaja: Tammi
Tyylit: fantasiasynkkä fantasia
Avainsanat: tieteisfantasia, western
Alkuperäinen nimi: The Waste Lands
Arvosanalla: 8.10/10
Arvosanoja: 152
Tietoja päivitetty 08.05.2017

Kirja-arvioita

tintti89 (6/10) marraskuu 13, 2007
Kirja oli juoneltaan hyvä, mutta kaikki tapahtumat tuntuivat painottuvan kirjan loppuun. Takakansitekstin perusteella olisin odottanut henkilöiden tapaavan junan paljon aikaisemmassa vaiheessa, samoin kuin kaupunkiin pääsemisen. Kirjan kerronta ... (lue lisää)
LongWalk (8/10) toukokuu 8, 2018
Musta torni saa hyvän jatkon. Poikkeaa paljon kahdesta aikaisemmasta osasta, vaikkakin hyvällä tavalla. ... (lue lisää)
Cliffer666 (8/10) elokuu 26, 2017
Kolmannen osan kuluessa käy selväksi, että mitä pidemmälle matka etenee, sitä eeppisemmäksi tarina käy ja suuremmaksi mittasuhteet kasvavat. Myös tunnelma syvenee. Huomioitava piirre on myös Rolandissa yhä enemmissä määrin esiintyvät ... (lue lisää)
Nokka10 (10/10) maaliskuu 30, 2015
musta torni sarjan aatelia ... (lue lisää)
Jehudiel (10/10) helmikuu 15, 2010
Tämä kirja on henkilökohtaisesti tähän astisen Musta Torni-urakkani suosikkeja, sillä toisin kuin Velhossa, tässä on oikeasti varsin hyvä seikkailu kerrottavana, eikä tässä ole mielikuvituksesta puutetta: mukavan vanhan ja rappeutuneen ... (lue lisää)
Pate64 (10/10) elokuu 4, 2018
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ] ... (lue lisää)