Joutomaa (Musta torni, #3)
Keskiarvo 4.05
4.05 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (152)
Kirjahyllytilastot

Joutomaa

Stephen King
Julkaistu: 1993 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The Waste Lands
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiasynkkä fantasia
Avainsanat: tieteisfantasia, western
Osallistu keskusteluun (viestejä 221 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1991.

Kolmas sija Locus-palkintoäänestyksessä (kauhuromaanit) 1992.

1. laitos: Musta torni III: Joutomaa (The Dark Tower III: The Waste Lands). Suomentanut Kari Salminen. Book Studio 1993. Nidottu.
2. laitos: Tammi, 2005. Suomentanut Kari Salminen. Kuvitus: Ned Dameron. Sidottu.

Musta torni -sarjan kolmannessa kirjassa revolverimies Rolandin matkakumppaneina ovat Eddie ja Susannah Dean, jotka saavat huomata, että jotain on pahasti vialla. Vaikuttaa siltä, kuin Roland olisi vääjäämättä tulossa hulluksi. Hänen muistinsa on jakautunut kahtia. Jake, toisen maailman asukki joka on kuollut jo kahdesti, ei jätä Rolandin mieltä rauhaan. Hän pyrkii takaisin Rolandin luo, mutta ensin on löydettävä avain maailmojen väliseen oveen.

Rolandin ja hänen joukkionsa matka kulkee suuren metsän ja avarien tasankojen poikki aavemaiseen Ludin kaupunkiin, joka oudolla tavalla muistuttaa New Yorkia. Maailmaa koossa pitävä Säde kulkee Ludista joutomaan halki suoraan kohti Mustaa tornia, ja Sädettä pitkin kulkee pirullinen, arvoituksia rakastava juna nimeltä Blaine...

Stephen Kingin Musta torni -sarja tarjoaa unohtumattoman lukuelämyksen niin fantasian, kauhun kuin scifinkin ystäville. Revolverimies Rolandin matka kohti salaperäistä Mustaa tornia muodostaa ainutlaatuisen laajan yhtenäisen kokonaisuuden, johon on luvassa kaikkiaan seitsemän osaa.

muokattu 08.05.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Revolverimies (Musta torni, #1)Velho (Musta torni, #4)Kolme korttia pakasta (Musta torni, #2)Susannan laulu (Musta torni, #6)Musta torni I–III

Kirja-arvioita (6)

tintti89 avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirja oli juoneltaan hyvä, mutta kaikki tapahtumat tuntuivat painottuvan kirjan loppuun. Takakansitekstin perusteella olisin odottanut henkilöiden tapaavan junan paljon aikaisemmassa vaiheessa, samoin kuin kaupunkiin pääsemisen. Kirjan kerronta oli hyvää ja kulki sujuvsti eteenpäin, tosin suomentajan kirjoitus- ja pilkkuvirheet olivat erittäin häiritseviä.. Kirjan henkilöt eivät paljoa eronneet sarjan edellisistä osista. Roland alkaa vähitellen pehmenemään ja Eddie pitää ... (lisää)
Pate64 avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
LongWalk avatar
Kirjoittanut
4.0

Musta torni saa hyvän jatkon. Poikkeaa paljon kahdesta aikaisemmasta osasta, vaikkakin hyvällä tavalla.

Cliffer666 avatar
Kirjoittanut
4.0

Kolmannen osan kuluessa käy selväksi, että mitä pidemmälle matka etenee, sitä eeppisemmäksi tarina käy ja suuremmaksi mittasuhteet kasvavat. Myös tunnelma syvenee. Huomioitava piirre on myös Rolandissa yhä enemmissä määrin esiintyvät inhimmilliset piirteet. Joo, tokihan on ollut alusta lähtien tiedossa, että hän on pelkkä ihminen, mutta tähän saakka hahmo on esiintynyt varsin myyttisenä, luoksepääsemättömänä ja "kylmänä", tämä kirja tuo omalta osaltaan ... (lisää)

Nokka10 avatar
Kirjoittanut
5.0
musta torni sarjan aatelia
Jehudiel avatar
Kirjoittanut
5.0
Tämä kirja on henkilökohtaisesti tähän astisen Musta Torni-urakkani suosikkeja, sillä toisin kuin Velhossa, tässä on oikeasti varsin hyvä seikkailu kerrottavana, eikä tässä ole mielikuvituksesta puutetta: mukavan vanhan ja rappeutuneen Rolandin maailman lisäksi miljöönä toimivat New Yorkin kadut ja vanha, jo loistonsa ohittanut kaupunki, jossa Roland ja kumppanit tapaavat Blainen. Tämä kirja on oikeastaan Kingiltä lukemaani proosan parhaimmmistoa, sillä tässä ei sorruta jaaritteluun yhtä pahasti kuin esimerkiksi Liseyn tarinassa.
Paikalla 1 jäsen ja 33 vierailijaa
NoctilucA
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455