Velho (Musta torni, #4)
Keskiarvo 4.00
4.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (136)
Kirjahyllytilastot

Velho

Stephen King, Dave McKean
Julkaistu: 1998 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Wizard and Glass
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiasynkkä fantasia
Avainsanat: tieteisfantasia, western
Osallistu keskusteluun (viestejä 221 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1997.

1. laitos: Musta torni IV: Velho (The Dark Tower IV: Wizard and Glass). Book Studio, 1998. Suomentanut Kari Salminen. Sidottu, kansipaperi.
2. laitos: Tammi, 2005. Suomentanut Kari Salminen. Kuvitus: Dave McKean. Sidottu.

Locus-palkintoehdokas (fantasiakirjat) 1998.

Roland ja hänen seurueensa, Eddie, Susannah, Jake sekä mäyriäinen nimeltä Oi, pelastuvat täpärästi maailmasta toiseen, mutta joutuvat samalla poikkeamaan Säteen polulta. Vaikka Musta torni on kaikissa maailmoissa, sen luokse ei kaikkialta pääse. Heidän on siis löydettävä polku uudelleen.

Taukopaikalla, leiritulen ääressä Roland kertoo tarinansa, joka valottaa sitä mistä hän on tullut ja miksi hänen on jatkettava kulkuaan. Menneisyyden tärkeisiin henkilöihin kuuluu Susan Delgado, Rolandin ensirakkaus.

muokattu 02.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kolme korttia pakasta (Musta torni, #2)Musta torni I–IIICallan sudet (Musta torni, #5)Revolverimies (Musta torni, #1)Susannan laulu (Musta torni, #6)

Kirja-arvioita (4)

tintti89 avatar
Kirjoittanut
5.0
Kirjan juoni poikkesi hieman sarjan edellisistä osista. Tässä osassa pääsee tutustumaan revolverimies Rolandin menneisyyteen, tarkemmin sanottuna hieman alle vuoteen hänen nuoruudestaan. King on osannut kirjoittaa tekstistä erittäin todentuntuisen, ja sitä jaksaa lukea innolla. Juoni etenee hyvin ja arvaamattomasti kirjan loppuun saakka. Henkilöistä sarjan varsinaiset päähenkilöt Rolandia lukuunottamatta jäävät taka-alalle. Kirja keskittyy Rolandin lisäksi hänen parhaisiin ... (lisää)
LongWalk avatar
Kirjoittanut
3.5

Tarina jatkuu loogisena. Itseäni hieman ärsytti wanhojen tapahtumien, siis ennen ensimmäisen kirjan alkua tapahtuneiden asioiden kertaaminen. Olisin halunnut jatkaa suoraan kohti tornia, mutta tarina meni hyvin.

Cliffer666 avatar
Kirjoittanut
4.5

Tämä neljäs osa poikkeaa monellakin tapaa Musta torni-sarjan muista romaaneista (osat I-III ja V-VII). Ensinnäkin itse tarinan pääjuoni (Rolandin ja hänen ka-tet:insa eeppinen ja kohtalokas matka kohti Mustaa tornia) ei juurikaan etene, olkoonkin, että kyseessä on koko sarjan toiseksi paksuin osa hulppealla, lähes 900 sivun mittaisella kestollaan. Kyseessä onkin suuremmalti osin tarina menneisyydestä, Rolandin ja hänen ystäviensä nuoruudesta. Ensireaktioni suljettuani kirjan ... (lisää)

Nokka10 avatar
Kirjoittanut
4.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 46 vierailijaa
Uusin jäsen: Pena Matikaine
Jäseniä yhteensä: 9573