Verikekkerit: Kauhun käsikirja

Harto Hänninen, Marko Latvanen
Julkaistu: 1992 (Otava)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirjakirjallisuudentutkimus + tietokirjat elokuvista
Avainsanat: kotimainen

Toimittaneet Harto Hänninen ja Marko Latvanen. 2. uudistettu painos 1996. Toisen painoksen kronologiat on uudistettu ja muutenkin on tehty lisäyksiä. Kansi: Katja Alanen. Nidottu.

Dark Fantasyn Kultainen moottorisaha -palkinto vuoden parhaasta kauhualan painotuotteesta 1993.

Sisältö: Verta ja valkosipulia. Homo homini lupus. Sarvipään valtakunta. Haudan takaa. Haudasta pois ja syömään. Se elää. Ihmeellinen luonto. Uhka ulkoavaruudesta. Almanakka ja moottorisaha.

Verikekkerit kertoo hauskasti ja syvällisesti kaiken olennaisen vampyyreistä, tappajasammakoista, noidista, ihmissusista, monstereista, psykopaateista, humanoideista ja zombeista. Ja paljastaa siinä sivussa myös lukuisia epäolennaisia faktoja.

Verikekkereiden ensimmäinen painos sai hunajaisen vastaanoton, ja se palkittiin Kultaisella moottorisahalla. Nyt runsaasti kuvitetun teoksen sivuille on liiskattu lisää uusia kaameuksia. Myös aihepiireittäin jaetut runsaat kirja- ja elokuvakronologiat on saatettu ajan hermolle.

”Hännisen ja Latvasen suurtyö on ajankohtaisempi ja täydellisempi kuin aikaisemmat kauhua käsittelevät kirjat.” – Vesa Sirén, Helsingin Sanomat

”Hyvät kekkerit. Tukevaa ruokaa. Tarpeeksi aivoja.” – P. A. Manninen, Aikakone

(muokattu 24.06.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Konnun kootut viisaudetUlkomaisia tieteiskirjailijoita 1Kotimaisia lasten- ja nuortenkirjailijoita 10 (Kotimaisia lasten- ja nuortenkirjailijoita, #10)Satusaappaat ja runopilli (Lastenkirjainstituutin julkaisuja, #32)Fantasian monet maailmat
Paikalla 31 vierailijaa
Uusin jäsen: make juu
Jäseniä yhteensä: 8840