Hevosten laakso (Maan lapset, #2)
Keskiarvo 3.81
3.81 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (149)
Kirjahyllytilastot

Hevosten laakso

Jean M. Untinen-Auel
Julkaistu: 1982 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Valley of Horses
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: paleofiktio
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1982. Suomentanut Erkki Hakala. 15. tarkistettu painos 2002. Suomennoksen tarkistanut Päivi Koivisto-Alanko. Sidottu, kansipaperi.

Romaani ihmiskunnan aamuhämärästä

Luolakarhun klaanista tuttu Ayla on jättänyt raskain mielin lapsensa klaanin huostaan ja lähtenyt kohti pohjoisia aroja etsimään kaltaisiaan ihmisiä. Vaellettuaan kuukausia yksin Ayla löytää suojaisan laakson, jossa hevoslaumat laiduntavat. Hän luopuu ihmisten etsimisestä ja kesyttää varsan kasvatikseen.

Kun Ayla kamppailee elämästään laaksossa, kaksi vieraan heimon miestä, Jondalar ja Thonolan, vaeltelee pitkin manteretta seikkailuja etsien. He kohtaavat monia metsästäjä- ja keräilijäkansoja, oppivat uusia kieliä ja uusia tapoja, mutta tietämättään he toteuttavat Aylan suurempaa kohtaloa. Vähitellen teidän tiensä johtaa kohti Aylan laaksoa.

muokattu 16.08.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Sisar Kuu (Ensimmäiset ihmiset, #2)Luolakarhun klaani (Maan lapset, #1)Kun kotka kutsuu 2 (Kwani, #3)Vain aurinko muistaa (Kwani, #1)Tasangon vaeltajat (Maan lapset, #4)

Kirja-arvioita (2)

w-a-r-i avatar
Kirjoittanut
5.0
Aylan seikkailuja on mahtava seurata! Kaikessa kuvailussaan, ja esittelyissään Auelin teksti voi olla raskasta paikoitellen, mutta itse olen niin kiinnostunut kyseisistä aiheista, että valmistusmetodeja ja tarveaineiden keräämistä lukee mielellään. Mahtava kirja, ja lempisarjojani!
Nage avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 62 vierailijaa
Uusin jäsen: Spaced_out
Jäseniä yhteensä: 9319