Tasangon vaeltajat (Maan lapset #4) - Jean M. Untinen-Auel7.32

Alkuteos ilmestynyt 1990. Suomentaneet Kirsti Kattelus, Tiina Ohinmaa & Aulis Rantanen. 1. laitos 1990, päällys Hiroko. 3. tarkistettu painos 2002. Suomennoksen tarkistanut Päivi Koivisto-Alanko. Sidottu, kansipaperi.

Romaani ihmiskunnan aamuhämärästä

Ayla ja Jondalar lähtevät pitkälle vaellukselle mantereen halki kohti Jondalarin kotiseutua. Mukanaan heillä on kaksi hevosta ja Aylan kesyttämä susi, ensimmäinen koira. He kohtaavat matkallaan monia kansoja. Jotkut pelkäävät heitä, jotkut taas pitävät Aylaa pyhänä Maaemona.

Jondalar joutuu vangiksi kylään, jossa naiset ovat nousseet kapinaan miehiä vastaan. Aylan oma menneisyys klaanikansan parissa nousee aavemaisesti mieleen, kun selviää mikä oli naisten käytöksen takana. Pitkä vaellus päättyy vaaralliseen jäätikön ylitykseen. Ayla saapuu paikkaan, jonka hän tunnistaa enneunistaan.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat ja Elisa Kirja

Julkaistu: 1990
Kustantaja: WSOY
Tyylit: paleofiktio
Alkuperäinen nimi: The Plains of Passage
Arvosanalla: 7.32/10
Arvosanoja: 116
Muokattu: elokuu 16, 2016

Maan lapset -kirjasarja

Kustantajan esittely:

Suomalaissukuisen kirjailijan Jean M. Untinen-Auelin eläytyvää ja elämyksellistä Maan lapset -sarjaa on myyty yli kolmekymmentä miljoonaa kappaletta kymmenillä kielillä. Meillä sarja ilmestyi 1980-luvulla ja saavutti suuren suosion monenikäisten lukijoiden keskuudessa. Romaanien uusissa painoksissa suomennoksen kieli on tarkistettu ja päällys uudistettu entistä tyylikkäämmäksi.

Luolakarhun klaani (Maan lapset #1)7.84
Hevosten laakso (Maan lapset #2)7.60
Mammutin metsästäjät (Maan lapset #3)7.06
Tasangon vaeltajat (Maan lapset #4)7.32
Luolien suojatit (Maan lapset #5)7.12
Maalattujen luolien maa (Maan lapset #6)6.16

Kirja-arvioita

10/10 |
helmikuu 26, 2015
Ihanan kirjasarjan ihana jatko-osa
9/10 |
maaliskuu 23, 2014
Kirja oli ihana ja siinä oli paljon kaikkia ihania tapahtumia. Ainoa hieman tylsä asia oli välillä liian tarkat matka kuvaukset. Loppu oli kyllä ihana ja odotan että saan luettua seuraavan kirjan!