Tasangon vaeltajat (Maan lapset, #4)
Keskiarvo 3.66
3.66 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (116)
Kirjahyllytilastot

Tasangon vaeltajat

Jean M. Untinen-Auel
Julkaistu: 1990 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Plains of Passage
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: paleofiktio
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1990. Suomentaneet Kirsti Kattelus, Tiina Ohinmaa & Aulis Rantanen. 1. laitos 1990, päällys Hiroko. 3. tarkistettu painos 2002. Suomennoksen tarkistanut Päivi Koivisto-Alanko. Sidottu, kansipaperi.

Romaani ihmiskunnan aamuhämärästä

Ayla ja Jondalar lähtevät pitkälle vaellukselle mantereen halki kohti Jondalarin kotiseutua. Mukanaan heillä on kaksi hevosta ja Aylan kesyttämä susi, ensimmäinen koira. He kohtaavat matkallaan monia kansoja. Jotkut pelkäävät heitä, jotkut taas pitävät Aylaa pyhänä Maaemona.

Jondalar joutuu vangiksi kylään, jossa naiset ovat nousseet kapinaan miehiä vastaan. Aylan oma menneisyys klaanikansan parissa nousee aavemaisesti mieleen, kun selviää mikä oli naisten käytöksen takana. Pitkä vaellus päättyy vaaralliseen jäätikön ylitykseen. Ayla saapuu paikkaan, jonka hän tunnistaa enneunistaan.

muokattu 16.08.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Mammutin metsästäjät (Maan lapset, #3)Äiti maa, isä taivas (Ensimmäiset ihmiset, #1)Luolakarhun klaani (Maan lapset, #1)Hevosten laakso (Maan lapset, #2)Peuraheimo

Kirja-arvioita (2)

w-a-r-i avatar
Kirjoittanut
5.0
Ihanan kirjasarjan ihana jatko-osa <3 Tämä oli tavallaan edellistä kirjaa parempi, koska juoni kulki sujuvammin eteenpäin. Matkanteko oli mukavaa luettavaa, ja oli mielenkiintoista lukea muista kansoista mitä matkanvarrella tuli vastaan. Jondalar <3 Susi <3
Nage avatar
Kirjoittanut
4.5
Kirja oli ihana ja siinä oli paljon kaikkia ihania tapahtumia. Ainoa hieman tylsä asia oli välillä liian tarkat matka kuvaukset. Loppu oli kyllä ihana ja odotan että saan luettua seuraavan kirjan!
Paikalla 2 jäsentä ja 41 vierailijaa
Jorma Isokukko, wadjet
Uusin jäsen: Spaced_out
Jäseniä yhteensä: 9319