Mars on meidän
Keskiarvo 3.26
3.26 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (21)
Kirjahyllytilastot

Mars on meidän

Philip K. Dick
Julkaistu: 1993 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Martian Time-Slip
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Osallistu keskusteluun (viestejä 9 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1964. Suomentanut Matti Rosvall. Kannen kuva: Jukka Murtosaari. Nidottu.

Mars on meidän on yksi Philip K. Dickin varhaistuotannon mestariteoksista. Romaanin tapahtumat sijoittuvat Marsissa sijaitsevaan siirtokuntaan, jonka asukkaiden pelkoja ja arkisia tavoitteita Dick kuvaa elävästi karuja olosuhteita vasten.

Elämä vain osittain asutetulla Marsilla ei ole helppoa: sivistyksen verkko äärimmäisen erämaan yllä on kovin ohut ja keinotekoinen. Asukkaiden selviytymisen apuna on poikkeavien lasten kodissa asuva poika, joka kykenee sekä näkemään menneisyyteen ja tulevaisuuteen että manipuloimaan niiden tapahtumia. Poikaa tarvitaan myös silloin kun Arnie Kott lähetetään menneisyyteen ehkäisemään planeetalle saapuvan maakeinottelijan liiketoimet.

Mars on meidän on mustan huumorin terästämä kuvaus avaruuden uudisasukkaista. Dick on luonut planeetasta oman maailmansa, jolla ei ole mitään tekemistä Bradburyn ja Burroughsin Marsien kanssa.

muokattu 29.09.2012

Muita kirjoja joista saatat pitää

Auringon ydinTuhat kerrosta: Korkeuksiin (Tuhat kerrosta, #3)Wayward Pines: Ei pakotietä (Wayward Pines, #1)Time Riders: Saalistajan aika (Time Riders, #2)Darlah: 172 tuntia Kuussa
Paikalla 4 jäsentä ja 52 vierailijaa
LordStenhammar, Darkki, Anna Alaviuhkola, Salka
Uusin jäsen: Anna Alaviuhkola
Jäseniä yhteensä: 9390