Palmer Eldritch – kolmesti merkitty mies
Keskiarvo 3.32
3.32 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (45)
Kirjahyllytilastot

Palmer Eldritch – kolmesti merkitty mies

Philip K. Dick
Julkaistu: 1994 (Like)
Alkuperäinen nimi: The Three Stigmata of Palmer Eldritch
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia
Osallistu keskusteluun (viestejä 9 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1964. Suomentanut Arvi Tamminen.

1. painos: Like, 1994. Like-scifi. Nidottu.
2. painos: Like, 2002. Like-pokkari. Nidottu.

Kun salaperäinen Palmer Eldritch palasi kaukaisesta linnunradasta, hän väitti tuoneensa mukanaan lahjan ihmiskunnalle. PURKK-A oli huume, joka pystyi siirtämään ihmiset kuviteltuun maailmaan – maailmaan, jossa he voisivat viettää vuosikausia hukkaamatta sekuntiakaan ajasta maassa. Marsin ankeissa oloissa eläville yksinäisille siirtolaisille tässä oli tarjolla huippumatka, keino saada kuolemattomuus ja toteuttaa kaikki toiveet: kaksiteräinen ajan ja paikan halkova voima.

Mutta Palmer Eldritch halusi lahjastaan kammottavan hinnan. Hän halusi tunkeutua jokaisen ihmisen yksityiseen maailmaan ja hallita sitä jumalana. Eikä siitä maailmasta ollut pakotietä edes kuolemassa.

Arvosteluja:

”Philip K. Dickin kulttikirja on loppuun asti viety, lähes hysteerinen analyysi kulutusyhteiskunnasta ja kehityksestä; huumeita, tajunnan hallintaa, marsin valloitusta ja popkulttuuria. Dickin visio on vainoharhaisen kutkuttava.” – Ilkaa Jauhiainen, Image

”Philip K. Dick hallitsee tarinansa sekä ideana että kerronnallisesti. Palmer Eldritch on kylmä ja kovasieluinen kertomus valtataistelusta maailmassa, jossa todellisuus ja epätodellisuus sekoittuvat yhdeksi ja samaksi. Ja se on hyvin kirjoitettu kertomus. Dickiä parhaimmillaan niille, jotka Dickistä pitävät.” – Seppo Lehtinen, Turun Sanomat

muokattu 29.09.2012

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kuvun allaTäydellinen (Viallinen, #2)Virus (Kepler62, #5)Testamentit (Orjattaresi, #2)Delirium: Rakkaus on harhaa (Delirium-trilogia, #1)
Paikalla 49 vierailijaa
Uusin jäsen: Patrik Beshar
Jäseniä yhteensä: 9734