Outo vieras muumitalossa (Muumikirjat, #13)
Keskiarvo 3.82
3.82 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (22)
Kirjahyllytilastot

Outo vieras muumitalossa

Tove Jansson
Julkaistu: 1980 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Skurken i muminhuset
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapsetkuvakirja
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 11 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1980. Teksti: Tove Jansson. Kuvat: Per Olov Jansson. Suomentanut Panu Pekkanen. Kuvakirja.

1. painos 1980 (3. painos 1987). Sidottu.
4. painos 2010. Uusi taitto ja osin eri kuvat. Sidottu.

Eräänä yönä syksyn lähestyessä on täysikuu, ja Muumilaakso on äänetön. Kaikki, jotka asuvat tai yöpyvät muumiperheen talossa, ovat aikeissa mennä nukkumaan. Kukaan ei kuitenkaan sammuta lamppuaan – ilmassa on jotain salaperäistä. Sitten alkaa kuulua outoja ääniä, huonekaluja särkyy, perunat leviävät ympäri kellaria, ja talossa leijuu rikinkatkuinen haju. Levottomuus valtaa asukkaat, jopa esi-isä tulee esiin kaakeliuunin takaa. Lopulta käy ilmi, että outo vieras liittyy Muumipapan värikkääseen menneisyyteen.

Kirjan tapahtumat sijoittuvat Tuulikki Pietilän ja Pentti Eistolan rakentamaan aitoon Muumitaloon. Muumiperheen hahmot on muotoillut Hans Klinge, talon muut asukkaat Tuulikki Pietilä – ja Tove Jansson on ollut mukana kaikessa. Valokuvat on ottanut Per Olov Jansson.

muokattu 01.11.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Vaarallinen matka (Muumikirjat, #12)Kuka lohduttaisi Nyytiä? (Muumikirjat, #8)Velhologia: Merlinin salaisuuksien kirjaMonsterologia: Suuri taruolentokirjaTaikahevonen

Kirja-arvioita (1)

max avatar
Kirjoittanut
3.0
Outo vieras muumitalossa on Tove Janssonin muumikirjoista huonoin. Kirjassa on valokuvakuvitus, jota varten on varmasti nähty paljon vaivaa, mutta se näyttää melko ankealta ja ahdistavalta. Kirjan tarina on melko heppoinen ja sen parasta antia on Taikatalvesta tutun muumien esi-isän lyhyt esiintyminen. Kirjan lopussa nähdään myös toinen (kirjoissa) harvinainen hahmo, jonka henkilöllisyys selviää lukemalla. Outo vieras muumitalossa ei kuitenkaan lisää muumikaanoniin mitään olennaista ja fanitkin voivat jättää sen hyvällä omallatunnolla lukematta.
Paikalla 41 vierailijaa
Uusin jäsen: lol kek
Jäseniä yhteensä: 9575